Sport

NAKON Skupštine FK Sloboda – Mujkanović: Teško mi je zbog svega što se dešava

Skupština FK Sloboda večeras je glasala protiv zahtjeva za razrješenje Upravnog odbora kluba sa Tušnja, koji su članovi na čelu sa predsjednikom Mujkanovićem podnijeli najvišem klupskom organu.

Tokom svog izlaganja Mujkanović je rekao da ne bi ostao na mjestu predsjednika pod ovim uslovima, s obzirom na to da je, kako je naveo, jako teško raditi u takvim uslovima.

Predsjednik Tuzlaka je podvukao činjenicu da je sada potrebno iznači sredstva u iznosu od 350.000 KM kako bi se mogle isplatiti dvije zaostale plate, te podmiriti troškovi priprema prvog tima, ali i angažman određenih pojačanja.

“Moja ostavka nije bila deklarativna i teško mi je zbog svega što se događa u Slobodi. Podrška i pristup Slobodi mora biti drugačiji, Sloboda zaslužuje mnogo bolje. Moja ostavka ostaje u snazi i ja sam trenutno predsjednik u ostavci”, izjavio je Senad Mujkanović nakon odluke skupštine.

Nova skupština bit će održana za mjesec dana, a ako se do tog momenta ništa ne promijeni Mujkanović i njegovi saradnici će se povući. Na toj skupštini bi se trebalo predložiti i novi način funkcionisanja kluba.

Interesantno je da je pod tačkom razno dat prijedlog da članstvo u skupštini košta 1.000 KM, ali je nakon toga nastao tajac, što jasno pokazuje da zainteresovanih za taj prijedlog baš i nema previše. Mišljenja skupštinara oko ovog prijedloga su podijeljena, ali će se svakako više znati na narednoj sjednici.

Na vrh