BiH

Nakon pucnjave u Balžuju: Naoružan migrant u bijegu, a potjere nema

Prošle sedmice od strane dvojice ilegalnih migranata napadnuta su dvojica policajaca na Ilidži, nanesene su im povrede, a to se moglo dogoditi i bilo kome drugom, djeci, ženama, starcima. Ilidža kao da je zaboravila ubistvo Jasmina Berovića, u novembru 2020. godine, od stane ilegalnih migranata, kao i činjenicu da su u pomaganju ubicama da se sakriju, navođenju na krivi trag, i prebacivanju ubica u Srbiju sudjelovali promigrantski jataci u državnim organima. Da li je to zavladao strah, bespomoćnost, spram činjenice da ilegalni migranti, putem korupcionaških mreža u policiji i pravosuđu, imaju primat nad zakonom i nad sigurnošću građana?

 

 

Nije tako davno bilo kada su ilegalni migranti organizirali pobunu u kampu u Blažuju, napali na policajce, isprevratali vozila, što je u javnosti imalo kriminalno blago reakciju. Pa zamislimo da su to isto uradili navijači nekog od klubova, danima bi se o tome pisalo i govorilo! Ovdje imate situaciju da lica koja su ilegalnim putem ušla u našu zemlju, koja proračunato sakrivaju svoj identitet, pa ne znate jesu li ISIL-ovci, ubice u bijegu ili kriminalci – slobodno i silovito udare na policiju, a da korumpirani novinari na taj čin udara na državu odšute kao da se ništa nije dogodilo.

 

 

Evo nas pred novom epizodom novinarkog beščašća i zavjere sigurnosnih i pravosudnih organa protiv države! Pucnjava među migrantima u kampu u Blažuju. Osoblje se u strahu posakrivalo, u strahu da mogu biti upucani. Jedan migrant upucan.   Drugi u bijegu. Da li je naoružan? Jašta je! Da li može ubiti nekoga od naših građana. Naravno da može. Pa ima li vanrednog stanja? Ima li potjere? Hoće li se kakav ministar Policije obratiti? Hoće li večeras ovo biti prva vijest u Dnevniku? Hoće li biti specijalna emisija na javnim tv seristima? Jer, naoružan i opasan migranat bez identiteta tumara oko Sarajeva i može nekoga ubiti!

 

 

Eto, pratite, pa javite!

 

(F.A.)

Na vrh