Sport

Nakon jučerašnjeg proraza od ‘Želje’ razišli se Elvir Baljić i Tuzla City

Elvir Baljić više nije šef stručnog štaba Tuzla Cityja. U službenom saopćenju uprave kluba iz Siminog Hana potvrđeno je da je došlo do sporazumnog raskida ugovora, što je, mada se ne navodi, posljedica slabih rezultata kluba u drugom dijelu sezone.

Nakon poraza od Sarajeva (6:2) i remija s Veležom na Tušnju (0:0), uslijedio je poraz od Zrinjskog u Kupu BiH (2:1), a potom i sinoć od Željezničara na Grbavici (1:0), što je s obzirom na ambicije uprave kluba poljuljalo vjeru u realizaciju zacrtanih ciljeva.

Tuzla City je na kraju polusezone imao dva boda manje od vodećeg Sarajeva, a sada je ta razlika cijelih 10 bodova.

Zanimljivo je da je Tuzla City u svakoj od utakmica, osim s Veležom, barem po mišljenju struke, drastično oštećen.

-Nakon slabog starta u proljeće i ispadanja iz Kupa, osjećam se djelimično odgovornim. Mislim da je lakše promijeniti trenera nego 10 igrača. Klubu hvala na povjerenju i želim im sve najbolje. Ovoj ekipi treba svježa krv, neka nova energija i vjerujem da ekipa može ostati u vrhu – izjavio je Baljić.

Na kormilo tuzlanskog tima Baljić je postavljen 20. oktobra prošle godine, nakon odlaska Milenka Bošnjakovića. Tuzla City je vodio na 12 mečeva uz učinak od četiri pobjede, dva remija i šest poraza.

Zanimljivo je da su obje smjene trenera „plavih“ iz Siminog Hana uslijedile poslije susreta sa Željezničarom, jučer i oktobra 2019. godine na Tušnju (2:2).

U naredna dva dana znat će se ko će naslijediti Baljića i voditi ekipu u susretu 23. kola prvenstva BiH protiv Veleža.

Na vrh