BiH

Nakon izvršenog ubistva u Zenici K.M. izvršio samoubistvo

Muškarac inicijala K.M. koji je osumnjičen za ubistvo ženske osobe, pronađen je sinoć mrtav, nakon što je izvršio samoubistvo.

IZ MUP-a Zeničko-dobojskog kantona navode da su jučer u 18.50 sati, u mjestu Talami, policijski službenici pronašli putničko motorno vozilo “VW Golf”, koje koristi  K.M., a daljnjim pregledom tog lokaliteta oko 19.00 sati pronađeno je beživotno tijelo K.M., koje je, kako je utvrđeno uviđajnim radnjama, izvršilo samoubistvo upotrebom vatrenog oružja.

Zenica – Muškarac ubio ženu i dao se u bjekstvo

Na mjestu pronalaska tijela uviđajna ekipe Sektora kriminalističke policije, kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, izvršila je uviđaj. Pronađeno vozilo je izmješteno na službeni parking prostor Policijske uprave I, gdje će biti predmet daljnjih provjera i vještačenja, a beživotno tijelo lica K.M. je po nalogu dežurnog tužioca prevezeno u prosekturu Kantonalne bolnice Zenica gdje će biti izvršena obdukacija.

Iz MUP ZDK podsjećaju da je tog dana u 15.50 sati, u Zenici, u ulici Prve zeničke brigade, nepoznato lice upotrijebilo vatreno oružje–pištolj i tom prilikom je smrtno stradala K-S.H., rođena 1985. godine, iz Zenice.

Zenica – Nakon ubistva žene mrtav pronađen i osumnjičeni za njeno ubistvo

Nakon dojave, to mjesto su obezbijedili policijski službenici Policijske stanice Crkvice, a službenici Sektora kriminalističke policije pod nadzorom dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona izvršili su uviđaj.

Po okončanju uviđajnih radnji, tijelo K-S.H. je prevezeno u prosekturu Kantonalne bolnice Zenica, gdje će biti izvršena obdukacija, a  policijski timovi su poduzeli aktivnosti na pronalasku i hapšenju K.M., rođenog 1974. godine, iz Zenice, koje je indicirano kao izvršilac krivičnog djela “ubistvo”, saopćeno je iz Odsjeka za odnose sa javnošću, analitiku i planiranje MUP-a ZDK.

Na vrh