BiH

NAKON IZJAVE, NEMAMO O ČEMU PRIČATI Kadrovi iz Rs napustili sjednicu Predstavničkog doma BiH zbog izjave o državnoj imovini

Potpuno je jasno da je napuštanje sjednice Predstavničkog doma kadrova iz Rs motivisano zajedničkom izjavom članova Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića i Žejka Komšića, te lidera bošnjačkih i probosanskih stranaka o državnoj imovini.

Ovako je predsjedavajući Predstavničkog doma BiH shvatio razloge napuštanja, nakon žustre rasprave i optužbi kako je navodno uvrijedio nekog tokom vođenja sjednice.

“Ako vi mislite da smo mi Srbi blesavi i da se samo vi Bošnjaci možete okupljati, vjerujte da smo spremni. Mi ćemo odgovoriti na to što vi idete đonom na nas, mi ćemo odgovoriti na to”, rekla je Sanja Vulić (SNSD) obraćajući se Denisu Zvizdiću.

Zvizdić je s gnušanjem odbacio njene riječi.

Zastupnik Milan Petković kazao je potom da je povrijeđen i šokiran izjavom koju su potpisali bošnjački političari.

“Pozvao bih kolege iz Rs da se povučemo i da razmotrimo kako ćemo dalje djelovati. Mi nemamo više o čemu ovdje govoriti”, kazao je Petković.

Nebojša Radmanović kazao je da se pogrešno tumači suverenitet.

“Umjesto da tu poruku usmjere na strance, bošnjački političari obraćaju se drugom entitetu. Ovo je atmosfera u kojoj predsjedavajući ne može voditi dalje sjednicu kako treba. Od ovog trenutka SNSD-ovi zastupnici neće učestvovati u radu sjednice”, rekao je Radmanović.

Nakon upozorenja Zvizdića, zastupnici iz Rs napustili su sjednicu.

Na vrh