Business

Najznačanija svjetska nagrada za dizajn namještaja dolazi u Tešanj

MOBELLO, brend luksuznog masivnog drvenog namještaja koji se proizvodi u Tešnju, sinoć je postigao izuzetan uspjeh na svečanoj ceremoniji dodjele nagrada Red Dot Award za 2024. godinu u Essenu, Njemačka.

Ovaj prestižni događaj okupio je najbolje od najboljih u svijetu dizajna, a Mobello je osvojio jedno od najprestižnijih priznanja za svoj izvanredni rad: Red Dot nagradu za dizajn proizvoda.

Njihova Sagrada trpezarijska stolica, djelo talentiranog dizajnera Tarika Tokalije, osvojila je nagradu za dizajn proizvoda, ostavljajući žiri i publiku bez daha. Već na prvi pogled, Sagrada stolica plijeni pažnju svojom elegantnom siluetom i sofisticiranim linijama. Međutim, pravi doživljaj dolazi tek s prvim dodirom. Nevjerojatno glatka i mekana tekstura drveta čini da svaki dodir bude posebno iskustvo. Svaki detalj je pažljivo izrađen, a zaobljene ivice i balansirani oblik predstavljaju vrhunac majstorstva.

Noć puna emocija

Ceremonija dodjele nagrada, održana sinoć u Essenu, bila je istinski spektakl ispunjen emocijama. Red Dot Gala i Designers’ Night pružili su platformu za slavlje i umrežavanje s najboljima u industriji. Svjetla su se prelivala preko Sagrada stolice, simbolizirajući svu strast i trud uložen u njen dizajn. Mobello tim je ponosno stajao, primajući zasluženo priznanje za svoj rad.

Ko je Mobello?

Mobello je puno više od običnog namještaja. To je brend koji spaja strast za inovacijama s predanošću održivom dizajnu. Njihov put prema stvaranju luksuznog namještaja vođen je željom da svaki komad bude umjetničko djelo, a ne samo funkcionalan predmet.

Njihova misija je postavljanje novih standarda u svijetu dizajna, a osvajanje Red Dot nagrade samo je potvrda njihove predanosti toj misiji.

Red Dot nagrada nije prva za Mobello, ona je samo najnovija u nizu priznanja koja potvrđuju njihov izvanredan rad. Tarik Tokalija, dizajner iza Sagrada stolice, dobro je poznato ime u svijetu dizajna. Njegova vizija i strast za dizajnom su jasno vidljive u svakom komadu koji kreira. On uspijeva spojiti funkcionalnost s estetikom, stvarajući namještaj koji nije samo vizualno privlačan, već i praktičan za svakodnevnu upotrebu.

Zahvaljujući podršci svojih kupaca, partnera i ljubitelja dizajna, Mobello nastavlja svoju misiju. Ovu nagradu smatraju početkom nove ere u priči o uspjehu i inovacijama u svijetu luksuznog namještaja.

Više informacija možete pronaći i na web stranici.

 

preuzeto uz zahvalnost – index.hr

Na vrh