Tuzla

Najtužnije vijesti iz Rudnika Mramor

Rudnik Kreka:

Vezano za prethodno dostavljenu Informaciju obavještavamo da je odmah po pronalasku našeg komorata obaviještena Hitna pomoć Doma zdravlja Tuzla i Policijska uprava Zapad, te je pronađeni Prvi kopač, Asim Šehanović i iznesen iz jame u 21,30 sati.

Nažalost, doktor Hitne pomoći Doma zdravlja Tuzla – ljekar mrtvozornik je po pregledu unesrećenog radnika konstatovao smrt u 21,40 sati.

Ovim putem Rudnik uglja „Kreka“ d.o.o. – Tuzla iskazuje neizmjernu tugu i bol za izgubljenim mladim životom našeg komorata, a porodici, prijateljima i komoratima izjavljujemo najdublje saučešće.

Uz veliki ponos što je bio nezamjenjljiv dio našeg kolektiva, našeg komorata, Šehanović Asima,  pozdravljamo posljednjim RUDARSKIM SRETNO!

 

MUP TK:

Danas, 07.05.2024.godine, u večernjim satima pronađeno je i iz jame rudnika Mramor izvučeno beživotno tijelo tragično stradalog rudara A. Š. (1973) iz Rapatnice, Srebrenik. Oko 21,40 sati ljekar mrtvozornik SHMP Doma zdravlja Tuzla konstatovao je smrt imenovanog. O naprijed navedenom obaviješten je postupajući tužilac KTTK-a, koji je naložio da se tijelo nastradalog preveze u JKP Komemorativni centar Tuzla radi vršenja obdukcije.

 

 

Na vrh