Sport

Najbolji rezultat svih vremena na 300 m za Bakira Musića u kategoriji juniora

Jučer,  su na Medjunarodnom atletskom mitingu u Mariboru  nastupili članovi AK Sloboda Tehnograd Bakir Musić,  Amer Bećirović, Alija Džinić i Enes Džinić koji su ostvarili izvanredne rezultate.

Bakir Musić je u trci na 300 m istrčao najbolji rezultat svih vremena u BiH u kategoriji juniora osvojivši 3 mjesto u konkurenciji seniora  sa vremenom od 34:21 s. Prije toga Bakir je  istrčao i lični rekord u trci na 100 m u vremenu 10:98 s.

Fenomenalan rezultat istrčao je Amer Bećirović u trci na 400 m u vremenu od 50:96 s,  osvojivši 4 mjesto u konkurenciji seniora. Ovim rezultatom Bećirović se približio  ispunjenju norme za Evropsko prvenstvo za mlađe juniore. U istoj trci nastupio je i Enes Džinić koji je osvojio 6 mjesto sa rezultatom 51:83 s.

Pored Bakira Musića i Amera Bećirovića svoj lični rezultat istrčao je i Alija Džinić u trci na 200 m u vremenu od 22:77 s.

Već u petak naši  takmičari-ke, će nastupiti na Medjunarodnom atletskom mitingu u Banja Luci, dok će na Međunarodne  atletske mitinge u Kranj i Graz u subotu odnosno nedjelju otputovati Edhem Vikalo, Mahir Kurtalić i Bakir Musić.

Na vrh