Najbolji fizičari ponovo u Tuzli: Održano jubilarno 25. Federalno takmičenje iz fizike za osnovce

05.06.2021. 


Richmond Park Međunarodna škola u Tuzli u subotu 05.06.2021. godine  bila je domaćin Federalnog takmičenja iz fizike za učenike osnovnih škola.

Bilo je ovo 25. jubilarno takmičenje za najbolje fizičare osnovce iz Federacije Bosne i Hercegovine.

Voditelj takmičenja bio je alumni učenik Richmond Park Međunarodne škole u Tuzli Bahrudin Trbalić, koji je kao takmičar do sada ostvario najbolje rezultate na olimpijadama iz fizike za Bosnu i Hercegovinu. Bahrudin Trbalić je svršenik MIT univerziteta i doktorant na Stanfordu.

f1

Mladim fizičarima Bahrudin je ovom prilikom poručio da im se vrata za uspjeh otvaraju njihovim zalaganjem i trudom, a da je takmičenje posebna prilika za druženje i upoznavanje, ali  i dokazivanje.

Ministar obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona dr. sc. Elvis Baraković u kampusu Richmond Park u Tuzli poželio je dobrodošlicu mladim fizičarima u Tuzlanski kanton, te izrazio posebno zadovoljstvo zbog još jednog u nizu uspješno organizovanih visoko rangiranih takmičenja kojima je domaćin i jedan od organizatora Richmond Park Međunarodna škola Tuzla, koja svojim angažmanom doprinosi promociji obrazovanja i nauke, ali i samog Tuzlanskog kantona.

Ministar je izrazio zadovoljstvo dolaskom takmičara i iz udaljenih krajeva BiH, koji su bez obzira na složenu emidemiološku situaciju iskazali želju za znanjem i učenjem.

f3

Mlade fizičare

Pored ministra učesnicima na postignutim uspjesima čestitali su Denis Suljendić, savjetnik za fiziku u Pedagoškom zavodu Tuzlanskog kanona i Benjamin Fetić, predsjednik Društva fizičara Federacije Bosne i Hercegovine.

U ime Richmond Park Education institucija u BiH dobrodošlicu gostima je iskazao Hermin Kapetanović, koji je kazao da učenike i studente koji nastave vrijedno učiti i raditi očekuje svijetla budućnost. Istakao je da  Richmond Park škole, po prvi put u Bosni i Hercegovini, pokreću izborno područje matematičke gimnazije, za koji su nastavni plan i program kreirali bivši takmičari, a sada stručnjaci u svojim oblastima. Kapetanović je ovom prilikom pozvao uspješne takmičare da se prijave i da budu kandidati za izborno područje matematičke gimnazije za koje su obezbijeđene i  posebne stipendije.

Također iskazana je zahvalnost svim članovima komsije koji su dobrovoljno, volonterski pristali da pripreme i pregledaju zadatke.

Čestitamo svim učenicima na ostvarenom uspjehu!

 

U prilogu ističemo rezultate takmičenja:

8 razred

9 razredBoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!