Business

NAJAVLJUJEMO: BH SEDMICE INŽENJERSTVA – Pametni događaji za pametno vrijeme

Nekoliko dana je ostalo do biznis događaja godine – Međunarodne Sedmice BH inženjerstva/ BH Engineering Week 2019.

Od 14. novembra/ studenog do 12. decembra/ prosinca 2019. godine u Tuzli, Sarajevu, Banja Luci, Bihaću i Tuzli pod sloganom „Povežimo budućnost” održat će se BH Sedmice inženjerstva, kojim su povezani izuzetni događaji koji će doprinijeti snažnijoj i kvalitetnijoj zajednici inženjera i stručnjaka u BiH i boljoj povezanosti sa industrijom regije i Evrope, ali i napraviti i novi prepoznatljivi brand pod imenom BH ENGINEERING WEEKS. 

NAMIK HRLE –bosanac sa jednom od najvećih pozicija u IBM-u dolazi u TUZLU 14. I 15. novembra:

Prvi veliki događaj održat će se u Tuzli,  14. i 15.11.2019. sa temama: Made in BiH, Energetika (Termoelektrana Tuzla blok 7; Termoelektrana Banovići), Smart City/ Pametni grad-(Trento; Živinice- prekogranična saradnja Crna Gora, Hrvatska), Robotika, industrija 4.0., Mentoring. Moći ćete se družiti sa više od 30 govornika, a sve detalje možete pronaći klikom na www.tuzla.bhing.ba .

Zadovoljstvo nam je da najavimo i predavače i govornike na konferenciji u Tuzli.
Kao jedan od najuspješnijih bosanaca i hercegovaca u svijetu inženjerstva, po prvi puta govornik na konferenciji u BiH, Namik Hrle, glavni tehnološki direktor i predsjedavajući IBM Data and AI tehničkog tima, IBM Academy of Technology; Dirk Muehlenweg, Global Leader of Internet of Things (IoT) for the Government Industry / IBM; 

 

Zatim slijede ne manje zanimljivi i stručni govornici: prof.dr. Almir Badnjević, izvršni direktor i CEO “Verlab” Društva za medicinski i biološki inžinjering u BiH; prof.dr. Ahmed Kovačević, professor Howden Chair in Engineering Design and Compressor Technology, Department of Mechanical Engineering and Aeronautica, Velika Britanija, te mnogi drugi fenomenalni govornici.

 

Sadržajem i izborom tema, zanimljivim predavanjima i prezentacijama te interakcijom sudionika i predstavnika realnog sektora ovaj stručni i naučni događaj  je  potvrdio aktuelnost i povezanost proizvodnje, industrije i razvoja gradova i inženjerstva kao najvažnije privredne grane u Bosni i Hercegovini.

“BH Sedmice Inženjerstva 2019”  se organizuju i u partnerstvu sa Vladom Tuzlanskog kantona i Gradom Tuzla uz podršku Addiko Banke, Fanuc-a i drugih partnera i sponzora.  Više informacija o govornicima, događajima i planiranim aktivnostima možete dobiti klikom www.bhing.ba

 

Na vrh