Kult(ura)

Najava promocije knjige ”Udisaj srodnosti” autora Adija Hodžića

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na promociju knjige poezije “Udisaj srodnosti” autora Adija Hodžića, koja će biti organizovana u subotu, 05.novembra u 19:00 sati, u Domu književnosti (Soni Trg 6), u sastavu Centra za kulturu Tuzla.

U knjizi se nalazi opus od 50 pjesama, a riječ je o simbiozi poezije koja je dugo sazrijevala kao spoj stvarnog i imaginarnog, dok je sama po sebi istovremeno pragmatična ali i apstraktna. Pjesme su nastajale od 2016.godine do danas. Zbirka prožima i progovara o unutrašnjim previranjima, ljubavi, ranjivosti, srodnosti, čežnji i patini s tendencijom izraza kroz slikovit lirski zapis.

“Ova knjiga je svojevrsna oda ženi, tako da, osim života koji je nekada siv, nekada ružičast, u intimnim autorefleksijama progovaram i o ženama koje su dotakle moj život uz pregršt različitih sudbina. Cijenim sve vrste poezije, ali nekako ljubavna je po mjeri moje duše i za mene, ipak, naljepši oblik stvaranja” rekao je autor knjige.

Adi Hodžić je rođen u Doboju a odrastao u Zagrebu i Maglaju, a sada radi, živi i djeluje u Sarajevu.Dobitnik je nekoliko regionalnih književnih nagrada, a njegove pjesme su prevođene na nekoliko svjetskih jezika. Na svojoj oficijelnoj Facebook stranici okuplja blizu 24.000 ljudi s kojima dijeli citate i misli iz svog opusa, a nerijetko njegove misli prenose brojne poznate regionalna stranice.

Na vrh