Kult(ura)

Najava promocije knjige “Borba sa svakodnevnicom” autorice Vanje Vulin Smiljić u Ateljeu Ismet Mujezinović Tuzla

Pozivamo Vas na promociju knjige “Borba sa svkodnevnicom” autorice Vanje Vulin Smiljić, koja će biti održana u subotu, 17.09.2022.godine u 19:00 sati, u Kući i ateljeu Ismeta Mujezinovića, u sastavu Centra za kulturu Tuzla.

Vanja Vulin Smiljić je rođena u Somboru, 1990. godine, gde je završila osnovnu i srednju školu. Studije Srpske filologije završava 2014. godine i iste godine vraća se u rodni Sombor, te svoj radni vijek započinje u gimnaziji „Veljko Petrović“. U tom periodu počinje da piše poeziju i naredne tri godine to kontinuirano čini, bilježeći svoje misli, emocije i iskustva, koji su je dočekali na vratima svijeta odraslih. Paralelno sa nastankom zbirke pjesama „Borba sa svakodnevicom“,  piše tekstove koje i danas objavljuje na svom sajtu vanjavulin.com. Radi u Narodnom pozorištu Sombor, nastavljajući da ispisuje zanimljive priče o inspirativnim sugrađanima.

„Vanja Vulin Smiljić je vodila blog Borba sa svakodnevicom od 2014. do 2017. Njegov sadržaj bile su sve pesme i zapisi koje su sistematizovani u cikluse i objedinjeni u zbirci koja je pred vama. A razlog? Razlozi su mnogobrojni i svi su unutar korica ove knjige. Mada je jednako dobro i kada ih nema uopšte, odnosno kada su i življenje i pisanje čist Hedonizam. Uživajte!“ izjavila je Ankica Vučković, recenzetkinja na knjizi „Borba sa svakodnevnicom“.

Prisutnima će se obratiti Tatjana Stojković, novinarka i autorica knjige Vanja Vulin Smiljić.


Komentari
Na vrh