Kult(ura)

Najava izložbe “ja postojim” (VIDEO)

Na sceni Pozorišta mladih Tuzle (Dvorana Kaleidoskop) u ponedjeljak 10.02.  u 19h uprilit će se otvaranje druge samostalne izložbe slika autora Ramova pod nazivom “ja postojim”.

Ramov (Ramo Tučić) svoje bavljenje slikarstvom započeo je prošle godine svojom prvom izložbom “Linije Života” i nakon toga je uzeo učešće na 10.Bijenalu minijatura BiH u Tuzli, te svojim radovima otvorio i manifestaciju “Dani otvorenih vrata Agora Centra”.

Njegov rad mogli ste zapaziti i u scenografijama za predstave koje su nastale u produkciji Pozorišta mladih Tuzle, gdje je trenutno angažovan kao PR manager.

Izložba “ja postojim” nastala je kao umjetnikova inspiracija o neprestanoj borbi za identitetom i postojanjem članova Udruženja “Zaboravljena djeca rata” gdje svojim radovima nastoji skrenuti pažnju na njihovu borbu te da ona ne smije ostati neprimjećena.

Izložba će biti otvorena interaktivnim performansom koji će izvoditi članica Pozorišta mladih Tuzle, Samira Mujabašić.

Sponzori projekta su: Pozorište mladih Tuzle, Udruženje “Mladi Tuzle”, Centar za kulturu Tuzla, “Edim Turčinović”, SNL magazin, “Bart d.o.o” i “Erazmo Centar”.

Izložba ostaje otvorena do 17.02.

Na vrh