Eventi

Najava eventa „Đuveč“ u organizaciji ekipe Rahatlook-a i Centra za kulturu Tuzla

Čast i zadovoljstvo nam je pozvati vas na događaj, simboličnog naziva “Đuveč” u organizaciji ekipe Rahatlook-a i Centra za kulturu Tuzla, koji će biti održan u petak i subotu, 28.10. i 29.10.2022.godine, u Kući i ateljeu Ismeta Mujezinovića Tuzla.

U okviru događaja biće organizovano otvaranje izložbe Dženite Bašić i Milice Bilanović, u petak, 28.10.2022.godine sa početkom u 19:00 sati. Riječ je o multimedijlanim radovima o društveno angažovanim problemima savremenog društva.

 

Nakon otvaranja izložbe prisutni će moći pogledati i projekcije kratkih filmova: “Komadić sreće” autorice Sare Ristić, koji je premijerno prikazan na SFF-u (realizovan u sklopu projekta- Film: My peace and freedom) i “Alarmantno stanje” autora Alija Huremovića (realizovan u sklopu projekta – Škola multimedije Fronta Slobode Tuzla). Drugog dana ovog kulturno-umjetničkog programa, a koji promoviše mlade umjetnike/ce i male kreativne brendove, u subotu, 29.10.2022.godine , od 14.00 do 20.00 sati, biće organiziran Market malih biznisa sa unikatnim proizvodima predvođen ekipom Rahatlook-a: Rahatlook, Dosadlook, Wired, Kukplet i Potterytz.

Izložba ostaje otvorena do 03.11.2022.godine.

“Rahatlook” je platforma za promovisanje kulture, načina života i mode iz prethodnih dekada sa posebnom ljubavlju prema 80-im i 90-im godinama . U borbi protiv uniformisanih mainstream trendova i ekoloških promjena, rahatlook simboliziraju unikatna šarenila i kvalitetni komadi odjeće i modnih detalja.

Na vrh