Eventi

Nagrađivana predstava za djecu “Pustolovine veselog lutka nešutka” igra za najmlađu publiku u Lukavcu, Tuzli, i Živinicama.

Predstava za djecu Pustolovine veselog lutka nešutka nakon brojnih igranja i nastupanja na festivalima, svoj životni put nastavlja 30.11.2017. godine za najmlađu publiku tj. mališane u Lukavcu. A potom će svoja igranja nastaviti u Tuzli i Lukavcu.

Tako će mališani još jednom moći da uživaju u samo nekim od brojnih dogodovština njihovog glavnog junaka simpatičnog pričalice Lutka nešutka. U predstavi  igra Elmir Krivalić a rađena je po ideji i dramaturškom bajkopisu Zlatka Jugovića a u produkciji Gradskog pozorišta Živinice.

Riječ je o izuzetno zanimljivom ostvarenju za djecu, a osim Elmira Krivalića koji igra u predstavi u projektu još učestvuju, Zlatko Jugović koji potpisuje režiju, Scenografiju su radili Adis Šabanović i Suad Avdagić, dok je Izvršni producent predstave Aldin Ismić.

Ova predstava je 2016 godine na Festivalu dječije umjetnosti u Sarajevu osvojila Specijalnu nagradu za njegovanje pripovjedačkog teatra, te od tada pa sve do dana današnjeg nije prestala da uveseljava mališane širom BiH.

Predstava je namijenski rađena za kategogiju najmlađeg uzrasta odnosno za učenike nižih razreda osnovnih škola i vrtića odnosno obdaništa, a govori o pustolovinama glavnog lika Lutka Nešutka, koji predstavlja simpatičnog lutalicu, koji putujući tragom dječije mašte, vodi nas do raznoraznih poznatih i manje poznatih bajki.

Na vrh