Aktuelno

Na Univerzitetu u Tuzli promovirano oko hiljadu diplomaca i magistara (VIDEO)

Na Univerzitetu u Tuzli danas je promovirano oko hiljadu diplomaca i magistara koji su diplomu stekli u prethodnoj akademskoj godini.

Sticanje diplome, bilo da se radi o prvom ili drugom ciklusu studija, za ove mlade ljude svakako je značajna prekretnica u životu.

Amela Bilajac s Farmaceutskog fakulteta istakla je da studiranje bio mukotrpan period života i za nju i njene roditelje, ali da je na kraju uspjela, dok Emina Suljkanović Djedović sa Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta vjeruje da će se njihova očekivanja nakon studija ostvariti.

Senad Omeragić s Mašinskog fakulteta nema dileme da li će ostati u BiH, dok Asja Dizdarević, koja je nedavno diplomirala i dosad nije našla posao, naglašava da će ukoliko bude dugo čekala posao otići iz BiH.

Promovirano je 889 diplomaca i 91 magistar sa svih 12 fakulteta i akademiji Univerziteta u Tuzli koji su okončali školovanje u prethodnoj akademskoj godini.

– Ponosni smo na naše studente koji su okončali, bilo prvi ili drugi ciklus studija. Nadam se da ih čeka „svijetla“ budućnost i da će ono zvanje i vještine koje su stekli pomoći da što prije nađu posao. Oni su pokretačka snaga našeg društva i ulažemo puno nade u njih – rekla je rektorica Univerziteta u Tuzli prof.dr. Nermina Hadžigrahić.

Ministar obrazovanja i nauke TK Zlatan Muratović istakao je da samo jednom kvalitetnijom reformom visokog obrazovanja, akreditacijom studijskih programa, te usklađivanjem potreba rada i studijskih programa su mjere koje mogu poboljšati stanje u visokom obrazovanju.

Bila je ovo do sada devetnaesta promocija diplomaca i magistara nauka Univerziteta u Tuzli.

Na vrh