Aktuelno

Na Trgu slobode svečano otvoren novogodišnji bazar Zimska čarolija

Riječ je o manifestaciji koju uspješno organizuju Opšte udruženje samostalnih obrtnika, Grad Tuzla, te gradska javna preduzeća i ustanove. U revijalnom dijelu programa učestvovali su Ekrem Hažić Soso, Jasmin Malkočević, GKUD Bosna i Libero. Prisutnima se obratio gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović koji je ovom prilikom praznični  bazar proglasio otvorenim.

“Nakon što smo prvi u BiH otvorili klizalište, na Trgu slobode, evo danas zvanično otvaramo i “Zimsku čaroliju” sa prazničnim bazarom, koji je ljepši nego prošlogodišnji, čime nastojimo da i u zimskom periodu upotpunimo sadržaj u našem gradu. U sklopu ove manifestacije imat ćemo organizovanu Dječiju novu godinu kao i doček Nove 2018. godine, na otvorenom, za odrasle. Programski sadržaji se još uvijek popunjavaju. Nastojimo da popunimo sadržaj i da, prije svega djeci, uljepšamo zimski raspust koliko god je to moguće. Iduće godine Trg slobode će biti proširen i na dijelu gdje je nekada bila zgrada stare Općine. Struka je ustanovila da se na tom dijelu ne može praviti zgrada kako je to prvobitno bilo planirano. Tuzla će sigurno ostati grad sa najvećim trgom u Bosni i Hercegovini”, izjavio je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

Zimska čarolija“ će trajati do 8. januara 2018. godine, a u sklopu ove manifestacije će biti obilježani katolički i pravoslavni Božić, Dječija nova godina i Centralna manifestacija dočeka 2018. godine.

Na vrh