BiH

NA ŠTA JE SPALA OVA DRŽAVA – Dodik prijeti svi šute

“Nećemo u NATO savez. Zato ćemo sada obustaviti sve aktivnosti saradnje sa NATO-om, svi naši ljudi koji rade na tim pitanjima više neće raditi, od zamjenika ministra u Savjetu ministara do ministara u Vladi RS, pa do svih operativaca koji rade na tim pitanjima, zaključno sa Komisijom u kojoj sjedi jedan broj Srba koje je imenovao Savjet ministara i u tom pogledu i mi ćemo prekinuti da radimo”, rekao je danas Milorad Dodik.

Istakao je da će od Željke Cvijanović tražiti da obustavi vježbe sa NATO savezom.

 

Predsjednik Republike srpske sve ovo je i izrekao nakon sastanka sa Željkom Cvijanović te je dodao da se “od njih traži da se svrstavaju na stranu Zapada tako što će se BiH pridružiti sankcijama EU protiv Rusije.

“Traže da pratimo njihovu politiku bez da išta pitamo. Mi ne želimo podaništvo. RS nije dozvolila da se donese odluka o priznanju Kosova jednako kao što nije dozvolila da se ni na jednom mjestu u BiH u organima predviđenim za to donese bilo koja odluka o uvođenju sankcija prema Rusiji u ovom vremenu”, naveo je Dodik.

Dotakao se i opozicije u Rs-u i današnjih tvrdnji predsjednika PDP-a Branislava Borenovića da se BiH pridružila EU sankcijama Rusiji.

“Postoji jedna od grupacija koja ima svoje brige i mi ne želimo da se bavimo njima. Oni će uvijek izbaciti laž kojima mi treba da se bavimo ovdje. Nikada se nisu izjasnili o pitanjima koja su važna, a to je samostalnost Republike Srpske”, dodao je Dodik.

U obraćanju je ponovo negirao genocid u Srebrenici, te je kazao da je spreman doći pred njihove sudove’, ali da nikada neće uvažiti činjenicu da se u Federaciji može govoriti o genocidu, ali ne i u Rs.

Na vrh