BiH

Na putevima u BiH zbog snijega i poledice nužan dodatni oprez

Na dionici Livno – Šuica – Kupres puše jak vjetar koji mjestimično formira snježne nanose, upozoravaju iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba

Ugaženog snijega i poledice na kolovozu ima na dionicama u višim predjelima, posebno u centralnim i zapadnim krajevima u Bosni i Hercegovini, javlja Anadolu Agency (AA).

Na dionici Livno – Šuica – Kupres puše jak vjetar koji mjestimično formira snježne nanose.

Na putevima u nižim predjelima saobraća se po pretežno mokrom kolovozu. Moguća je mjestimična poledica, posebno na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima.

Iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BiHAMK) skrenuli su pažnju i na učestale odrone zemlje ili kamenja i apelovali na vozače da voze maksimalno oprezno i na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic – Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23.30-4.30 sati) saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce – Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-6 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Olovo – Kladanj (Olovske Luke), Jablanica – Mostar (Komadinovo vrelo do mosta Begića i Begovića), Blažuj – Gromiljak (Radanovići), Doboj – Gračanica (u Klokotnici), Grude – Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac – Hutovo (u mjestu Cerovica).

Na graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

Na vrh