Vijesti

Na pomolu rješenje problema vlasnika stanova u SPO “15.maj”

Ovim saopštenjem Udruženje kupaca SPO 15 maj želi obavijestiti javnost da su predstavnici Uprave UK SPO 15 maj , juče 05.02.2019.god. prisustvovali veoma konstruktivnom sastanku, na inicijativu vijećnika gosp. Mensura Alića, te su donijeti slijedeći zaključci:

 

  1. Obavješteni smo da je konačno iznađeno zakonsko rješenje kao i finansijska sredstva za priključenje objekta SPO 15. maj na elektroenergetsku mrežu kao što je i definisano u ODLUCI koju je u novembru 2017.god. donijelo Gradsko vijeće.

 

2.Obezbjeđena su sredstva, također, i za vanjsko uređenje oko objekta i asfaltiranje cijele površie koja je za to predviđena i povezivanje sa saobraćajnicama  na ulaznoj i izlaznoj rampi.

 

3.Iduće sedmice je planiran sastanak predstavnika UK SPO 15. Maj u Gradskoj upravi sa gradonačelnikom Jasminom Imamovićem i njegovim saradnicima a u prisustvu i gosp. Mensura Alića (dan i satnica će biti naknadno potvrđena), gdje ćemo insistirati na ispunjenju svih preostalih zahtjeva ka definitivnom rješenju za useljenje kupaca u stanove i etažiranje istih.

 

4. Zbog svega gore navedenog predstavnici UK SPO 15 maj su odlučili zaustaviti najavljene proteste u četvrtak, 07.02.2019.god. nadajući se ponovno u obećanja koja su dobili a za koja vjeruju da će konačno biti ispunjena. Naglašavamo, da ćemo svakako budno pratiti ispunjenje odluka i obećanja te ukoliko bude postojala i najmanja sumnja u njihovo ispunjenje biće organzovani ponovni protesti veći nego ikad, uzimajući u obzir da su kupci toliko puta izmanipulisani i obmanuti, te ne žele više čekati na useljenje i uknjiženje svojih stanova.

 

 

 

„UK SPO 15.maj“                                               Tuzla, 06.02.2019.god

 


Komentari

Na vrh