Aktuelno

Na području TK 75 pozitivnih

Izvještaj kriznog štaba Ministarstva zdravstvaTuzlanskog kantona za 6. april 2020. godine:

„Na današnji dan je ukupno testirano 950 osoba sa brojem novotestiranih od 110 uzoraka. Od ovih 110 uzoraka je 7 pozitivnih nalaza tako da je danas broj pozitivnih  na području TK 75.

Pozitivnih hospitaliziranih na UKC-u Tuzla je 18, pozitivnih hospitaliziranih na MIB-u 4, jedno je pušteno na kućnu izolaciju, jedna je pozitivno hospitalizirana osoba u Brčkom i pozitivnih u kućnoj izolaciji imamo 50 osoba.

Kada je u pitanju broj osoba koje su transportovane u druge kantone radi nastavka liječenja i dalje je jedan slučaj, te je ukupnp registrovan jedan smrtni ishod.

Kada je riječ o zastupljenosti po klasterima, klaster MIB je nepromijenjen u odnosu na jučer i iznosi 39 osoba, klaster Lukavac također je nepromijenjen i iznosi jednu osobu, klaster Srebrenik također iznosi 15 osoba, u klasteru Sapna imamo povećanje za 3 osobe i iznosi ukupno 7 osoba, klaster Banovići jedna osoba – nepromijenjeno, klaster Gračanica jedna osoba – nepromijenjeno, klaster Tuzla jedna osoba- nepromijenjeno i klaster koji se veže za ORL kliniku je 6 osoba, dakle povećanje za 4 osobe. Zdravstveno stanje oboljelih je još uvijek nepromijenjeno, nema osoba na respiratoru.

Na vrh