Tuzla

Na Odsjeku za historiju u Tuzli obilježen Dan nezavisnosti

Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine na Filozofskom fakultetu u Tuzli obilježen je promocijom edicije “Historija Bosne i Hercegovine” u izdanju Instituta za historiju Univerziteta u Sarajevu.

Organizatori promocije bili su Odsjek za historiju (Tuzla) i Institut za historiju (Sarajevo).

O ediciji je govorilo osam promotora: profesori sa Odsjeka za historiju Filozofskog fakulteta u Tuzli (prof. dr. Adnan Jahić, prof. dr. Mersiha Imamović, prof. dr. Izet Šabotić) i Odsjeka za arheologiju Filozofskog fakulteta Sarajevu (prof. dr. Adnan Busuladžić), te naučni saradnici sa Instituta za historiju (doc. dr. Nedim Rabić, dr. Aida Ličina Ramić i dr. Enes Omerović ).

Prisutnima su se također obratili dekanica Filozofskog fakulteta u Tuzli prof. dr. Nihada Delibegović Džanić, voditeljica Odsjeka za historiju prof. dr. Mersiha Imamović i prof. dr. Adnan Jahić kao jedan od urednika, dok je moderator programa bila doc. dr. Amela Delić Aščić.

Program obilježavanja Dana nezavisnosti su intoniranjem državne himne i prigodnim kompozicijama obogatili učenici Srednje muzičke škole “Čestmir Mirko Dušek” Tuzla na čelu sa profesoricom Jasminom Kasumović, MA.

 

Odsjek za historiju

Na vrh