Eventi

“Muzika prijatelja” večeras na Sedmici gitare Tuzla: Nekoliko umjetnika nastupa na Večeri kamerne muzike

Ljubitelji klasične umjetnosti večeras će imati priliku uživati u Večeri kamerne muzike u Tuzli. Riječ je o trećem koncertu u okviru Sedmice gitare Tuzla. Posebno iskustvo uz intimnu atmosferu doma, svojim emotivnim i nadasve stručnim izvođenjem umjetničke muzike, će donijeti poznata imena – Sanel Redžić (gitara) i Andrea Nikolić (violina) te Elvis Sivčević (gitara) i Vedrana Šimić (sopran).

Kao što je poznato, čuveni Johann Wolfgang von Goethe je kamernu muziku (konkretno, gudački kvartet) opisao kao “razgovor četvoro razumnih ljudi”. Večeras će publika u izvedbama dva dua uroniti u svijet razgovora sa umjetnicima koji svoje znanje, koje su sticali širom svijeta, ovih dana nesebično poklanjaju publici.

Tome da je kamerna muzika “muzika prijatelja” (zbog svoje intimne prirode), svjedoče i iskrena prijateljstva umjetnika koji će udruženim snagama posjetioce spojiti sa svojom ljubavlju prema umjetničkoj muzici.

Dosadašnji koncerti, kao i majstorske radionice profesora sa učenicima, pokazatelji su kvalitetnog i vrijednog rada, koji se prema dosadašnjim reakcijama, sve više ogledaju u Sedmici gitare Tuzla.

Večerašnji koncert će biti održan u Hrvatskom kulturnom centru u Tuzli sa početkom u 20.30 sati. Ulaz je besplatan. Sedmica gitare Tuzla se nastavlja majstorskim radionicama, a predstoje još Dani graditelja gitara u Kući plamena mira u petak i subotu, te završni koncert učesnika u subotu.

Na vrh