Aktuelno

MUPTK – Privedeno osam osoba tokom deblokade petlje Šićki brod

Osam osoba privedeno je u prostorije MUP-a TK tokom akcije Jedinice za podršku na deblokadi petlje Šićki brod, izjavio je za Fenu portparol MUP-a TK Izudin Šarić.

– Jutros u 06.00 sati Jedinica za podršku MUP-a Tuzlanskog kantona, uz asistenciju Specijalne policijske jedinice FUP-a, provela je kordiniranu akciju deblokade magistralnih puteva M-1.8, M-18 i M-4 na petlji Šićki brod, koja je držana u blokadi od 28. februara, te je omogućeno nesmetano odvijanje saobraćaja na navedenom lokalitetu, odnosno na magistralnom putu Orašje – Tuzla – Sarajevo. Prilikom provođenja navedenih aktivnosti od  policije upotrijebljen je minimum sile i to samo prema osobama koje su bile u vidno alkoholisanom stanju i koje su pružala otpor policijskim službenicima. Tom prilikom dvije osobe zatražile su ljekarsku pomoć i prevezeni su u UKC Tuzla – izjavio je Šarić.

Po riječima portparola MUP-a TK,  tokom policijske akcije na deblokadi saobraćajnica, osam osoba privedeno je u Ministarstvo unutrašnjih poslova TK radi kriminalističke obrade.

– Protiv ovih osoba bit će preduzete zakonom propisane mjere. Među privedenim su i dvije osobe starosne dobi od 19 i 21 godine, što znači da nisu mogli biti borci. Tokom provođena navednih aktivnosti policija je utvrdila prisustvo većeg broja osoba mlađe dobi, kao i osoba koje nisu sa područja Tuzlanskog kantona – izjavio je portparol Šarić.

Na vrh