Aktuelno

MUP TK – Rasvijetljena dvadeset tri krivična djela krađe i teške krađe

Poduzimajući mjere i radnje na rasvjetljavanju krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata, policijski službenici Uprave policije MUP-a TK, u saradnji s policijskim stanicama Gračanica i Doboj Istok, rasvijetlili su 23 krivična djela krađe i teške krađe.

Radi se o krađama za koje su osumnjičene tri osobe, a izvršene su u posljednje tri godine na području općina Gračanica, Doboj Istok i Doboj (RS), potvrđeno je danas Feni u MUP-u TK. Počinitelji su A.H. (27), I.M. (34) i Ć.M. (25), svi nastanjeni na području općine Gračanica.

Pretresom je policija pronašla znatnu količinu ukradene robe, kao što su: razne vrste bušilaca, brusilica, alata, neutvrđena količina električnih utičnica i prekidača, dijelovi poljoprivrednih mašina, motorne pile, četiri akumulatora, dva hidraulična cilindra, gorivo, startni pištolj i niz drugih predmeta.

Nakon kriminalističke obrade i dokumentiranja krivičnih djela, protiv navedenih osoba Kantonalnom tužilaštvu TK-a bit će dostavljen odgovarajući izvještaj radi daljeg postupanja, rečeno je u MUP-u TK.

Na vrh