Aktuelno

MUP TK – Pet osoba uhapšeno zbog više krivičnih djela

Pet osoba iz Živinica, Tuzle i Gradačca uhapšeno je zbog opravdane sumnje da su tokom ove godine počinili više krivičnih djela, među kojima i onih vezanih za proizvodnju i distribuciju droge, rečeno je Feni danas u MUP-u TK.

Hapšenju su prethodili pretresi izvršeni u vremenu od 26. do 30. oktobra, na 13 lokacija, za što su naredbu dali općinski sudovi Tuzle, Lukavca, Gračanice, Banovića, Srebrenika, Kalesije, Gradačca i Živinica.

Prilikom pretresa policija je pronašla pištolj kalibra 7,65 mm, veću količinu bakarnog posuđa, četiri manja pakovanja pvc folije u kojoj se nalazila biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “canabis-sativa” ukupne količine oko 50 grama, određenu količinu materije koja asocira na marihuanu, te digitalnu vagu.

Nakon pretresa i dokumentovanja navedenih događaja, Kantonalnom tužilaštvu Tuzla podnesen je izvještaj o počinjenim krivičnim djelima protiv: S.S. (29) iz Živinica (neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga), A.Č. (42) iz Živinica (posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga), D.T. (61) iz Tuzle (nedozvoljeno držanje oružja), te E.V. i E.Z. nepoznatog godišta, iz Gradačca (teška krađa).

Kriminalističkom obradom nad E.V. i E.Z. rasvijetljeno je sedam krivičnih djela teške krađe koja se odnose na otuđenje uređaja za proizvodnju destilovanog alkoholnog pića, rečeno je u MUP-u TK.

Na vrh