BiH

MUP KS objavio detalje sinoćnjeg ubistva i ranjavanja u centru Sarajeva

Jedna osoba je ubijena i jedna teško ranjena sinoć u napadu u centru Sarajeva.   

Tim povodom danas se oglasilo Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

– Dana 10. 10. 2022. godine u 19.49 sati građani su obavijestili Operativni centar Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo da se u ulici Mula Mustafe Bašeskije, općina Centar Sarajevo, nalazi povrijeđena nepoznata osoba. Policajci su potom na tom mjestu zatekli tijelo nepoznatog muškarca, čiju su smrt konstatovali ljekari Hitne pomoći – saopćili su iz MUP-a KS.

Kako dalje navode, utvrđeno je da se radi o M. P., rođenom 1983. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen.

– Također, sinoć u 19.55 sati na Trgu djece Sarajeva, općina Centar Sarajevo, policijski službenici zatekli su S.P., rođen 1977. godine, nastanjen u Sarajevu, sa vidnim povredama nanesenim oštrim predmetom i E. S., rođen 1973. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen. Ekipa Zavoda za hitnu medicinsku ukazala je pomoć S. P., a potom su mu u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu ljekari konstatovali teške povrede opasne po život, te je zadržan na daljnjem liječenju – dodali su iz MUP-a KS.

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je rukovodio uviđajnim radnjama koje su obavili policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak medicinske struke.

Tijelo preminulog M. P. je prevezeno vozilom KJKP Pokop u prosekturu Bare, gdje će se obaviti obdukcija.

– Sinoć u 20 sati uhapšen je E. S. zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela ubistvo i ubistvo u pokušaju. On je predat u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva, nastavljaju kriminalističku obradu nad osumnjičenim, te rasvjetljavanje i dokumentovanje svih činjenica i okolnosti vezanih za izvršenje navedenih krivičnih djela – saopćeno je iz MUP-a KS.

Prema nezvaničnim informacijama, u sinoćnjem napadu ubijen je Mirza Podbičanin, a teško je povrijeđen Suljo Planja, poznatiji kao Suljo Domac koji živi u kamp prikolici. On je zadobio sedam ubodnih rana i sinoć je prevezen na KCUS i ljekari mu bore za život.

Suljo Domac je ranije punio stupce crne hronike, a posljednji put je napadnut u maju. U februaru prošle godine je izboden i tada je bio u teškom stanju. Osim toga u njegovoj kamp prikolici se predozirao jedan muškarac. Također nezvanično, osumnjičeni za ubistvo Podbičanina i pokušaj ubistva Sulje Domca je Elvir Sejfić, dobitnik ratnog priznanja Zlatni ljiljan.

Na vrh