Sport

Muminović: Potpuni povratak na teren očekujem u januaru

Na pripremama u Fojnici 8. jula tešku povredu koljena doživio je mladi golman Slobode i U-21 reprezentacije Bosne i Hercegovine Azir Muminović.

Nije dočekao početak prvenstva, sredinom jula je podvrgnut operaciji meniskusa. Prognoza je bila da će s terena odsustvovati pola godine i za sada se predviđanja obistinjuju.

– Oporavak se za sada odvija odlično. Prije nekoliko dana počeo sam trčati. Za sada samo pravolinijski, a za 3-4 dana počinjem s laganim promjenama pravca. Potpuni povratak na teren očekujem u prvoj polovini januara, kada će početi pripreme ekipe za proljetni dio prvenstva – kaže Muminović za Fenu.

Sezona koja je u toku, trebala je biti novi iskorak u afirmaciji mladog i talentiranog čuvara mreže, koji je još u prošloj sezoni bio pod “prismotrom” skauta više domaćih i inozemnih klubova. Ali, dogodila se teška povreda i planovi su se poremetili.

Sloboda je loše krenula, došlo je do promjene na “kormilu” ekipe, a nakon stabilizacije sve je krenulo mnogo bolje. Trenutno su Tuzlaci u “gornjem domu”, mada s bodovnom zalihom koja je je u realizaciji ispod 50 posto.

– Mislim da Sloboda ima dobre rezultate, ali im je u nekoliko posljednjih utakmica nedostajalo sportske sreće. Nadam se da će im se vratiti propušteno u naredna tri kola i da će izvuči maksimalan broj bodova – vjeruje vratar Slobode na rehabilitaciji.

Mjesto na golu “crveno-crnih” u odsustvu Muminovića zauzeo je Goran Vukliš. Banjalučanin ima velike zasluge što je ekipa s Tušnja primila 11 golova i po tome je odmah iza Širokog Brijega, koji je primio gol manje.

– Mislim da sam dobio dobru zamjenu na golu Slobode. Vukliš je jedan iskusan golman i zna šta radi, a to se vidi i po učinku odbrane – zaključio je Azir Muminović, ljubimac publike na Tušnju.

Na vrh