Aktuelno

Muftija Fazlović organizirao prijem povodom 25 godina rada RTVTK-a (VIDEO)

Povodom 25. godišnjice rada Radio-televizije Tuzlanskog kantona (RTVTK), muftija tuzlanski Vahid ef. Fazlović upriličio je prijem za uposlenike ove medijske kuće, izrazivši zadovoljstvo njihovim radom, posebno angažiranošću na širenju istine i afirmaciji pozitivnih vrijednosti.

Kako je na prijemu naglašeno, RTVTK je medij koji na jedinstven način zadovoljava medijske potrebe građana, ali i vjernika ne samo islamske, nego i drugih vjera na ovim prostorima.

Biti u društvu ljudi koji žive i propagiraju duhovnost i vjeru, istinu i moral uvijek je bilo inspirativno za novinare koji u društvu slove kao “borci za istinu” i barometar su moralnih i društvenih vrijednosti koje se zrcale kroz prizmu objektiva njihovih kamera i fotoaparata, odnosno tekstova.

– RTVTK zaslužuje visoku ocjenu. Drago nam je da u ovom našem društvu i ovoj našoj zemlji možemo doći do takvih konstatacija i da možemo iskazati pohvale. Uvjereni smo da ćete nastaviti raditi i preispitivati svoje korake i put. Nismo bezgrešni, možemo popraviti ono što je nužno i na dobrim iskustvima imati važnu perspektivu za dobrobit BiH – kazao je Fazlović.

Direktor RTVTK Almir Mulabećirović napomenuo je da su  ova medijska kuća i Muftijsko tuzlansko organizirali zajedničke programe, a na prvo mjesto stavio je realizaciju ramazanskog programa svake godine, dodajući da je to jedan o najznačajnijih brendova RTVTK i vjerovatno najgledaniji ramazanski program u BiH.

– Muftija je nekoliko puta pomogao realizaciju projekata kada smo uradili određene investicije i nabavili opremu. Uvijek je bio uz nas i to nam je mnogo značilo – pojasnio je direktor Mulabećirović.

Muftija tuzlanski je u znak zahvalnosti i, kako je kazao, istinito, sveobuhvatno i objektivno informiranje o aktivnostima Muftijstva i Behrambegove medrese, kolektivu RTVTK uručio zahvalnicu.

Na sličan način uime uprave i zaposlenika ove medijske kuće muftiji je zahvalio direktor Mulabećirović, naglasivši da svaki od radnika zna da se muftija zalagao za opstanak RTVTK u njenim teškim trenucima.

Doprinos je dao i razvoju ovog medija, a zauzvrat je dobio nesebično povjerenje i poštovanje zaposlenika s kojima je odlučio uoči četvrt vijeka od osnivanja i rada RTVTK  podijeliti vrijeme te upriličiti zajednički ručak.

Na vrh