Lični stav

Mr sc Sulejman Mulić Šulc pisao Denisu Bećiroviću – Spriječite narušavanja ugleda države i reperezentacije BiH

Dragi i poštovani dr Denis Bećirović,

 

Često se pitam što je ispravno!

To ti ostaje nakon što si učinio sve ‘pogrešno’.

 

Nije Vico Zeljković sam mogao dogovoriti fudbalsku utakmicu sa Rusijom.

 

Nikada u posljednjih nekoliko godina ni jedan član predsjedništva Bosne i Hercegovine nije nanio štete i razgrađivanja ugleda mojoj domovini Bosni i Hercegovini kao samovolja i bahatost predsjednika SNSD-a Milorada Dodika.

 

Milorad Dodik, na žalost i štetu kao član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, još jednom je potvrdio miješanje politike u sport, konkretno u fudbal.

 

Komitet za hitnost Fudbalskog saveza BiH u sastavu Vico Zeljković, Ivan Beus, Irfan Durić, Miloš Brkić, Dragan Soldo i Fuad Čolpa, 9. septembra donio je sramnu odluku o igranju prijateljske utakmice protiv Rusije.

 

Dodik je gostujući u emisiji Oko na RTS-u priznao da “pokušava sve” da se odigra utakmica Rusija – BiH, 19. novembra u St. Petersburgu.

 

S tim u vezi molim Vas da ovu sramotnu, nerazumnu i štetnu odluku po našu zajedničku domovinu opozovete

 

Za mene, za Vas i druge patriote Komitet za hitnost Fudbalskig saveza BiH, kao i pomenuti bahati lik zauvijek uništio svoju reputaciju pristajući da reprezentacija igra dogovorenu “prijateljsku utakmicu” sa Rusijom. Mislim da je ovo isključivo politička igra u režiji Dodika, a za cilj nema ništa dobro za reprezentaciju odnosno našu domovinu Bosnu i Hercegovinu. Mišljenja sam da je sada svima jasno, navijačima, onima koji se bar malo razumiju u tu igru, ali prvenstveno svim igračima ko nam vodi Savez i da je njihov cilj narušavanje ugleda reprezentacije, a samim tim i države koja se godinama mukotrpno gradila,

 

Podsjetimo se, da je Fudbalski savez Bosne i Hercegovine prihvatio odigrati susret u St. Peterzburgu u trenucima kada su Rusija i njeni klubovi pod suspenzijom UEFA zbog agresije na susjednu Ukrajinu. S tim u vezi još jednom Vas molim da suspendujete tu odluku, tim prije što Dodik nije više član predsjedništva na svu sreću patriota koji vole ovu domovinu i njenu fudbalsku reprezentaciju.

 

Uz iskrene čestitke srdačan pozdrav i odlično zdravlje

 

Vas drug

Mr sc Sulejman Mulić Šulc profesor

Na vrh