Kult(ura)

Monodrama sa dva lica “Tri riječi“ ponovo na sceni BKC TK 13. juna

Monodrama sa dva lica “Tri riječi”, nastala po motivima dvije pripovijetke Antona Pavloviča Čehova, koja je premijerno izvedena u aprilu, na sceni BKC TK ponovo će se naći 13. juna u 19.30 sati.

Mnoštvo emocija kroz monološku formu muzikom i pjesmom u jedinstvenom izvođačkom konceptu na scenu će donijeti Damir Mahmutović, magistar umjetnosti, glumac i Elvis Sivčević, magistar klasične gitare.

Kroz dramaturšku obradu dvije pripovijetke, pripovjedač u fokus stavlja ljubav i naizmjenično i nostalgično se vraća u prošlost, od one iz dalekog djetinjstva, pa do one bliže iz zrelije životne dobi. Sva osjećanja, koja je nemoguće reći, kroz predstvu traže da se otpjevaju uz gitaru u trenucima kada to od pripovjedača zatraži duša, što priči daje važan muzički element, a predstavi posebnu volšebnost.

Upravo to je dio zaokruženog redateljskog i dramaturškog koncepta pozorišnog djela sa songovima u kojem su, kroz monološku formu muzikom i pjesmom iskazane sve emocije koje muče dušu, ali isto tako daju i naročitu draž riječima ljubavi.

Koproducenti predstave su Bosanski kulturni centar TK, Udruženje Eminent i Centar  za sport, kulturu i umjetnost Univerziteta u Tuzli. Režiju i dramaturgiju potpisuje Damir Mahmutović, odabir Muzike Elvis Sivčević i Damir Mahmutović, scenografiju Hari Ejubović, kostimografiju i grafički dizajn Maja Dedić, a produkciju Hazim Mujčinović.

Predstava “Tri riječi” bit će izvedena izvedena u četvrtak 13. juna u 19.30 u BKC TK od 19.30 sati. Karte po cijeni od 15 KM mogu se kupiti u sistemu kupikartu.ba, u Marketing službi BKC TK, CD shopu Mido i CD  shopu Sejo i Vili. Informacije na broj telefona 035 311 070, svaki radni dan od 8.00 do 14.00 sati.

Na vrh