Tuzla

Mnogobrojna publika uživala u koncertu DJEČIJEG HORA LEGE ARTIS TUZLA

Sinoć je u Međunarodnoj galeriji portreta Tuzla, pred mnogobrojnom publikom održan koncert Dječijeg hora Lege Artis Tuzla, a povodom obilježavanja Dana nezavisnsoti BiH i međunarodnog Dana žena.

Dječiji hor Lege Artis Tuzla poznat je po čestim manifestacijama koje organizuju za mališane u gradu Tuzla ali i po masovnosti djece koja dolaze na njihove nastupe i koncerte.

Galerijom su odzvanjale dječije pjesmice Nek svud ljubav sja, Domovina, Bosna, Majci, Djeca su ukras svijeta i još mnogo prelijepih dječijih pjesmicai stihova koje su pripremili mališani iz Lege Artis-a

„Želja nam je da kroz angažman djece u dječijem horu Lege Artis Tuzla dobijemo u budućnosti jako sretnu djecu koja žele da nastave pjevati i u velikom mješovitom horu Lege Artis Tuzla ali i da se aktivno bave muzikom kroz pohađanje muzičke škole i ostalih muzičkih sekcija koje im pružaju njihove škole i okolina“ istakao je umjetnički rukovodilac ansambala Lege Artis, Jasmin Hasić.

Horom od samog osnivanja rukovodi idejni tvorac Lege Artis-a, Jasmin Hasić, magistar muzičkih umjetnosti iz oblasti dirigovanja, a veliku pomoć zadnjih godina mu pružaju i asistentice, nastavnice razredne nastave Ljiljanka Petrović i Andrea Ilić.

Probe Dječijeg hora Lege Artis Tuzla odvijaju se dva puta sedmično u prostorijama Lege Artis-a u BKC TK, te svi mališani uzrasta od 3-12. godina mogu postati članovi dječijeg hora Lege Artis Tuzla.

Na vrh