Vijesti

Mlijekoprodukt obilježio Svjetski dan mlijeka – Donacija Vitalia proizvoda dječijim domovima u Banjaluci, Sarajevu i Tuzli

Donacijom Vitalia proizvoda Dječijem domu “Rada Vranješević” u Banjaluci, Dječijem domu “Bjelave” u Sarajevu i Dječijem domu za djecu bez roditeljskog staranja Tuzla, najveća domaća mljekara Mlijekoprodukt iz Kozarske Dubice, obilježila je 1. jun – Svjetski dan mlijeka.

U kompaniji kažu da je ovaj datum prilika da se podsjetimo na značaj redovne konzumacije mlijeka koja doprinosi jačanju imuniteta i prevenciji brojnih bolesti te ističu da svako treba da ima pravo na redovne i zdrave obroke.

„Djeca kao ciljna grupa imaju posebno mjesto u poslovanju Mlijekoprodukta. Brojnim kampanjama nastojimo da ukažemo na značaj konzumacije mlijeka i mliječnih proizvoda u dječijem uzrastu, ali i na prava djece koja im nikako ne smiju biti uskraćena. Nastojimo da redovno doniramo proizvode organizacijama kojima je to najviše potrebno i želimo da budemo pozitivan primjer ostalima”, rekao je predstavnik kompanije Mlijekoprodukt Vlado Sandić.

Kompanija Mlijekoprodukt opredijeljena je na društveno odgovorno poslovanje, gdje je posebna pažnja posvećena upravo najmlađima.


Komentari

Na vrh