Mladi Tuzle dodijelili Godišnja priznanja za 2020. godinu

30.03.2021. 


Pozorište mladih Tuzle i Udruženje „Mladi Tuzle“ svake godine u martu realizuju Dane Mladih Tuzle kojim se obilježava godišnjica postojanja i rada ove dvije partnerske organizacije. Ovogodišnji, 17. Dani Mladih Tuzle bili su koncipirani u tri segmenta: edukativni, izvođački i obrazovni programi.

U periodu od 4.3 do 30.3.2021. godine realizovan je upis u Dramski studio za djecu, mlade i odrasle, dodijeljeno je 135 certifikata polaznicima iz 2020. godine, promovisan je Priručnik „Školsko pozorište“ namijenjen za voditelje dramskih sekcija u osnovnim i srednjim školama, izvedene su dvije premijere i 12 repriznih predstava za sve uzraste publike, realizovan je prijemni ispit i upis učenika u martovskom predroku u prvi razred Srednje „Savremeno-umjetničke škole“ Tuzla. Manifestacija je aktivno uključila 150 djece i mladih koji su organizovali i realizovali jednomjesečni program.

Kao završna svečanost manifestacije, a što je kontinuiran proces od 2014. godine, dodijeljena su Godišnja priznanja Mladih Tuzle. Rukovodstvo Pozorišta mladih Tuzle i Udruženja „Mladi Tuzle“ Tuzla, na osnovu prijedloga članova i roditelja Mladih Tuzle, donosi odluku o dodjeli Godišnjih priznanja za 2020. godinu, a u okviru 17. Dana Mladih Tuzle.

 

Najaktivnija članica za 2020. godinu:

  • Maida Hamzić i Amra Dedić

 

Najaktivniji član za 2020. godinu:

  • Ademir Omerćehajić

 

Specijalna priznanja za kontinuirani doprinos razvoju Mladih Tuzle dobili su:

  • Ernesa Mešić
  • Remira Osmanović
  • Asja Redžić
  • Mirzeta Hadžić-Suljkić
  • Nada Mladina
  • Vlado Kerošević
  • Mirjana Mešić

 

Nagrada za najbolje kreirane muške i ženske uloge ove godine nisu dodijeljene, što je uzrokovano pojavom COVID 19.

Čestitamo nagrađenim.Zahvaljujemo se svim članovima, roditeljima/starateljima, liderima, saradnicima, tehničarima, volonterima i prijateljicama i prijateljima na nesebičnom doprinos u radu Mladih Tuzle u najtežoj, 2020. godini.

www.mladituzle.orgBoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!