Kult(ura)

Mladi prilika za vas – Pozivamo vas da se prijavite u Školu filma i multimedije

JAVNI POZIV – ZA POLAZNIKE ŠKOLE FILMA I MULTIMEDIJA FRONTA SLOBODE

“ZAJEDNO PROTIV SMARANJA”

JUNI 2022/ APRIL 2023

 

Objavljujemo javni poziv za sve zainteresovane mlade uzrasta 16-25 godina iz Tuzle i TK da se prijave na multimedijalnu školu koja će trajati od maj 2022. do aprila 2023.

 

FRONT SLOBODE antifašistička je organizacija koja se bori za odbranu javnog dobra, jednakosti i ravnopravnosti kroz aktivizam i kulturu (https://radnickiuniverzitet.org/o-frontu-slobode).

 

TEME

 

Teme koje su u fokusu Multimedijalne škole su:

 

1.     Međugeneracijska trauma i solidarnost

 

2.     Siromaštvo i nesigurnost u našem društvu

 

3.     Ekološko nasilje i trovanje ljudi i prirode.

 

ŠTA JE ŠKOLA?

 

Škola filma i multimedije je neformalna obrazovna institucija, posvećena obučavanju mladih o različitim aspektima filma i multimedije, poput teorije, produkcije, praktične primjene stečenih znanja i produkcije digitalnih medija.

Misija škole je da inspiriše i izgradi novu generaciju mladih stvaralaca na polju filma i multimedije, obrazujući ih kroz novi svijet storytellinga kroz različite formate, osiguravajući svojim polaznicima praktična, visokokvalitetna znanja i vještine, zasnovana na profesionalnim praksama.

 

Multimedijalnu školu u ovom ciklusu upisuje 6 polaznica / polaznika. Polaznice i polaznici kroz mentorstvo razvijaju projekte od početne ideje do produkcije završnog rada. 

 

Formati na kojima će se raditi obuhvataju: foto/video esej, podcast, kratki dokumentarni, kratki igrani film, strip, fotografija.

 

Tokom rada na školi, svaka polaznica ili polaznik će imati  budžet u maksimalnom iznosu do 1,000 KM iz kojeg će pokriti troškove produkcije. Od polaznika se očekuje redovno pohađanje svih propratnih obrazovnih i mentorskih sesija i radionica. Poželjno je da polaznice i polaznici imaju osnovna predznanja i jaka interesovanja i motivaciju za rad na multimedijalnim formatima.

 

 

KRITERIJI ZA PRIJAVU ZA ŠKOLU

Osobe koje su mogu prijaviti su mladi od 16 do 25 godina iz Tuzle ili Tuzlanskog kantona koji imaju osnovna znanja i interes za rad na zadatim temama kroz razne multimedijalne formate.

 

 

PRIJAVA

 

Prijava se sastoji od 2 dokumenta u wordu.

 

1.     Prvi dokument od maksimalno 1 stranice koji sadrži:

 

–        ime i prezime;

–        mjesto stanovanja;

–        kratku biografiju (CV) koja uključuje i slobodne aktivnosti, hobije, dodatnu nastavu i neformalno obrazovanje koje ste prošli;

 

2.     Drugi dokument dužine između 400-500 riječi koji sadrži:

 

Motivacijsko pismo u kojem opisujete zašto ste zainteresovani za rad kroz multimedijalne formate i o kojim temama.

Opišite svoja lična interesovanja za umjetnost i obrazovanje, te način na koji ste uključeni u aktivizam u lokalnoj zajednici.

 

Prijave dostaviti na: ug.front.slobode@gmail.com do 15. maja 2022. U naslov emaila upisati: PRIJAVA ZA MULTIMEDIJALNU ŠKOLU.

 

Ukoliko imate dodatnih pitanja stojimo vam na raspolaganju. Kontakt: na adresu

 

ug.front.slobode@gmail.com.

 

 ili putem FB Messengera

 

 (https://www.facebook.com/Udru%C5%BEenje-Front-Slobode-101491705018272 )

 

 

 


Komentari
Na vrh