Kult(ura)

Mlada sopranistica iz Beograda, Jana Jovanović, u srijedu u Međunarodnoj galeriji portreta Tuzla

Seriju kvalitetnih koncerata klasične muzike u ovogodišnjoj koncertnoj sezoni, Centar za kulturu Tuzla, nastavlja koncertom mlade sopranistice iz Beograda, Jane Jovanović uz klavirsku saradnju profesorice Tatjane Simonović, koji će biti održan sutra  20.04.2022.godine u 19:00 sati u Međunarodnoj galeriji portreta Tuzla.

Ova maturantica Srednje muzičke škole „Dr Vojislav Vučković“ iz Beograda, rođena je 2003. godine, a pjevanjem se bavi od ranog djetinjstva.

Sve je počelo učešćem na dječijim festivalima, kao što su „Lino fest“, „Otvoreno srce“, „Šareni vokali“, „Raspjevane pahuljice“, „Šljokice“, „Abanico“ i drugi. . Na ovim festivalima uglavnom je osvajala prve nagrade i laureate.

Jana je nastavila školovanje glasa u pomenutoj beogradskoj školi, u klasi profesorice Maje Đokić.  Danas  vrlo uspješno i sa velikim ambicijama završava srednju muzičku školu. Tokom školovanja je učestvovala na brojnim koncertima i takmičenjima, sa kojih se uglavnom vraćala sa najvišim ocjenama i prvim nagradama.

Ovo nije prvi put da učenici iz klase profesorice Maje Đokić nastupaju u Tuzli. Prije nekoliko godina, učenici iz ove klase nastupali su na istom mjestu – u Međunarodnoj galeriji portreta, na koncertu tuzlanske violinistice Katarine Pavljašević, koja je također završila Muzičku školu „Dr Vojislav Vučković“ u Beogradu.

Klasa profesorice Maje Đokić jedna je od najuspješnijih i najnagrađivanijih klasa solo pjevanja u Srbiji. Sa velikim zadovoljstvom su spremale nastup u Tuzli i nadaju se da će ispuniti očekivanja tuzlanske publike.


Komentari

Na vrh