Kult(ura)

Mješoviti hor „LEGE ARTIS“ Tuzla ponovo u Grad donosi medalje sa tekmičenja

Da je Mješoviti hor postao istinski kulturni brend grada Tuzla, Tuzlanskog kantona ali i BiH dokaz je posljednji festival takmičarskog karkatera koji se održau Kikindi, Republika Srbija na kojem je pored našeg ansambla učešće uzelo preko 50 horskih ansambala iz 6 zemalja regiona. Žiri koji je ocijenjivao horove činili su profesionalci profesori dirigovanja sa muzičkih akademija u Srbiji,Hrvatskoj i Makedoniji.

Mješoviti hor Lege Artis takmičio se sa po tri kompozicije u dvije kategorije i to u najtežoj kategoriji A1 Mješoviti horovi osvojio SREBRNU MEDALJU sa ukupno osvojenih 85 bodova što ga svrtstalo u veći rang poo broju bodova za SREBRNU medalju.

Hor Lege Artis nastupio je i sa tri kompozicije kategoriji F POPO VIŠEGLASNI horovi te pobrao simmpatije punlike i žirija te je APSOLUTI POBJENDIK OVE KATEGORIJE i dobitnik ZLATNE MEDALJE.

Za 10 godina postojanja koje se navršavaju u maju 2022 godine Mješoviti hor „lege Artis“ Tuzla osvojio je ukupno 14 međunarodnih nagrada i na najbolji mogući način prezentira i predstavlja grad i državu u inostrasnstvu.

Naredna aktivnost Muzičkog obrazovnog centra je Novogodišnji koncert „Lege Artis“ Tuzla u koprodukciji sa Bosanskim kulturnim centrom a na kojem će nastupiti brojni izvođači iz BiH, Srbije i Hrvatske 28. 12. 2021. godine u BKC TK sa početkom u 19h.


Komentari

Na vrh