Komentari

MITOMANIJA – Srpski mediji: Vučić odbrusio obezbjeđenju zbog zastave; UN: Nije se desilo

Gotovo svi portali iz Srbije (a i jedan dio iz BiH) nasjeo je na još jednu spinovanu vijest koju su im servirali iz kabineta Aleksandra Vučića.

 

Kako priča/spin kaže dogodio se incident kada je Vučić prilikom saopštavanja rezultata o glasanju država članica UN-a prije dva dana na Generalnoj skupštini ogrnuo se zastavom Srbije: U znak protesta i hrabrosti, Vučić se ogrnuo zastavom Srbije uprkos protivljenju predsjednika Generalne skupštine UN. Obezbeđenje je zatim zatražilo da predsjednik Srbije skine zastavu, na šta je Vučić odgovorio: „Niko na svijetu mi neće uzeti moju zastavu”.

Jedini problem je što se ovo uopšte nije desilo.

U UN-u ali i ostalim sličnim udruženjima, nemaju problem sa dress codom, uostalom sjećate se fotke od prije par godina kada je pripadnik jednog domorodačkog naroda došao potpuno nag na neku od Skupština …

Vučićevi tabloidi su tako izvjestili: „Vučič se ogrnuo trobojkom, obezbeđenje zahtevalo da je skine, on im odbrusio!” pišu novine Alo, „OBEZBEĐENJE TRAŽILO VUČIĆU DA SKINE ZASTAVU! Predsednik uputio moćne reči: Niko na svetu mi neće uzeti moju zastavu!”, naslov je portala Srbija danas, dok portal Una svoj tekst naslovljava sa „„Niko mi neće oduzeti moju zastavu”: Slika koja je obišla svet – Vučić ogrnut trobojkom u GS UN”.

 

ISTINA

Ogrtanje zastavom može se vidjeti u jučerašnjem prenosu uživo Generalne skupštine UN, ali se ni u jednom trenutku ne može čuti niti vidjeti negodovanje predsjednika Generalne skupštine UN. Takođe, u prenosu se nije moglo vidjeti ni čuti da je obezbjeđenje prišlo Vučiću ili mu reklo bilo šta u vezi sa zastavom.

Medijski tim Ujedinjenih nacija navodi da nije bilo negodovanja zbog Vučićevog ogrtanja zastavom.

„Ništa od toga nije bilo. Nije bilo problema tokom sesije”, potvrdio je portparol generalnog sekretara Ujedinjenih nacija Stefan Dužarik za Raskrikavanje.rs

Izgleda da u UN-u nisu čuli za potrebu stvaranja mita o presedniku Vučiću … ceo svet je protiv Srbije, ali Srbija ne treba da se brine tu je Aleksandar ogrnut zastavom da je čuva … tipična MITOMANIJA i spin na koji je nasjela gotovo cijela medijska scena Srbije ali i veliki broj portala iz BiH.

 

Podsjećamo – Generalna skupština Ujedinjenih nacija prije dva dana je usvojila rezoluciju kojom se 11. jul proglašava Međunarodnim danom sjećanja na genocid u Srebrenici. Ovom rezolucijom se takođe osuđuje negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca.

 

boljatuzla.bahttps://boljatuzla.ba/

foto – Agencije

Na vrh