Zabava

Mirza Selimović nastupa na Beogradskom proljeću

Mirza selimović

Mirza Selimović nastupiće na prestižnom festivalu zabavne i pop muzike “Beogradsko proleće”.

 

Svoje kompozicije u Beogradu 29. aprilaće premijerno predstaviti 18 poznatih pjevača iz regiona. Mirza koji je poznat po baladama, izvest će pjesmu “Plakaćeš”, za koju muziku potpisuje Vasilis Gavrilidis, a tekst Jelena Trifunović.

 

– Drago mi je što ću biti dio jedne ovako velike festivalske priče. Kada se pomene “Beogradsko proleće” to me asocira na velikane kao što su Oliver Dragojević, Zdravko Čolić, Arsen Dedić…

To su ljudi od kojih smo mi učili i stasali, tako da je sad velika čast i privilegija da budemo na tom mjestu. Jedva čekam 29. april i da izađem na binu – kaže Mirza Selimović.

Mirza selimović

“Beogradsko proleće” održava se nakon duže pauze u “Kombank dvorani” u Beogradu, nekadašnjem Domu sindikata. U ovoj dvorani je sve i počelo 17. i 18. aprila sada već davne 1961. godine.

 

U pitanju je jedan od najprestižnijih festivala u bivšoj Jugoslaviji, a prvi je održan 1961. godine u Domu sindikata.

Na njemu je nastao veliki broj hitova kao što su: “Ne plači” Arsena Dedića, “Molitva za Magdalenu” Olivera Dragojevića i “April u Beogradu”, koji je Zdravko Čolić otpjevao na festivalu 1975. godine.

Mirza Selimović sa još 17 regonalnih zvijezda

Inače  29. aprila u Beogradu svoje kompozicije premijerno će predstaviti 18 poznatih regionalnih zvijezda. Toni Cetinski natupa sa pjesmom “Čuvam ljubav” na muziku Amila Loje, koji potpisuje i tekst sa Cetinskim.  Željko Vasić sa numerom “Kompanjero” autora Predraga Marića (muzika i tekst), duet Bojana Stamenov i Marko Tolja – “Kada kažeš ljubav”.

Pjevač Boris Režak će se predstaviti sa naslovom “Lastavica” autorke Bebe Balašević. Kristijan Rahimovski će premijerno pjevati “Vjetar u jedra” čije stihove i muziku potpisuje sa Dušanom Bačićem. Pjesmu “Plakaćeš” otpjevaće Mirza Selimović (muzika – Vasilis Gavrilidis, tekst – Јelena Trifunović), dok je Maja Sar kompletan autor pjesme “Ljubav”.

Rok muzičar Dejan Najdanović Najda, poznat kao pjevač grupa “Smak” i “Generacija 5”, predstaviće autorsku kompoziciju “Posle tebe”. Pop pjevač Bojan Marović će publici prezentovati svoju numeru “Živim za nas” za koju je napisao tekst i muziku sa Dušanom Alagićem.

Nekada često angažovan na festivalima Filip Žmaher vraća se sa najnovijom pjesmom “Oprosti mi” na muziku i tekst Vladimira Markovića, a u selekciji takmičara su i izvođač Lukijan Ivanović kao autor muzike sa stihovima Adrijane Cvijetić.

Lado Leskovar sa kompozicijom “Beograd ti i ja” (muzika – Dragoljub Ilić Ilke, tekst – Svetislav Vuković), Јasna Gospić sa svojim djelom “Beli grad”, Igor Simić sa svojom pjesmom “Požuri” (koautor Matia Zanata).

Pop pjevačica Saška Јanković biće izvođač svoje numere “Tirkiz” za koju je napisala tekst (muzika – Filip Džonatan), pjesmu “Život” će pjevati Davor Јovanović kao kompletan autor, Bojana Mašković će nastupiti sa naslovom “Nismo svi isti” prema svom tekstu i muzici Aleksandra Filipovića.

Poznati glumac i pjesnik Boris Pingović će debitovati sa kompletnom svojom kompozicijom “Život”.

Kompozicije će se takmičiti u sljedećim kategorijama: Najbolja kompozicija, Najbolji tekst pjesme, Najbolji aranžman i Najbolja interpretacija, uz Nagradu publike.

Na vrh