Politika

Mirsad Hadžikadić: Želimo ponovo da budemo ponosni

Predsjednik Platforme za progres, povodom 38. godišnjice od otvaranja Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu, danas je sa Trebevića uputio poruku svim građanima Bosne i Hercegovine!

 

“Na današnji dan, 1984. godine, otvorene su Zimske olimpijske igre u Sarajevu. To je bilo vrijeme ponosa. Kao porodica smo bili svi zajedno, učestvovali. Sjećam se kada sam u Banjaluci radio u „Rudi Čajevcu“, da su nam uzimali dio plate za održavanje Zimskih olimpijskih igara. Nikome nije smetalo. Željeli smo da učestvujemo, da doprinesemo.

 

Nakon toga, došlo je razaranje. A sada – razgradnja. Ne treba nama mnogo da budemo predivna svjetska priča. Treba nam velikih ulaganja, kao u Zimske olimpijske igre, da i one ponovo da budu ovdje. Treba nam aerodrom svjetskog kvaliteta. Treba nam Sarajevo kao svjetska metropola. Trebaju nam komunikacijski putevi do političkih i ekonomskih centara u cijeloj državi. Treba nam investicija u start- up projekte i razvojne, istraživačke centre. Treba nam ideja o velikim projektima, da zajedno krenemo ka izgradnji ove ekonomske priče.

 

Možemo mi to, pa da budemo ponosni, ponovo“, poručio je Hadžikadić.

Na vrh