Politika

Mirsad Hadžikadić: SVESRPSKI SABOR I USVOJENA DEKLARACIJA KORACI KA STVARANJU VELIKE SRBIJE❗️

“Svesrpski sabor” i deklaracija donesena na njemu su novi koraci ka stvaranju velike Srbije ili takozvanog “srpskog sveta”. Deklaracija izražava stavove koji se jasno miješaju u unutrašnje stvari Bosne i Hercegovine, tendenciozno i neispravno koristi termine “nacija” i “nacionalno”, predlaže stvaranje institucija, inicijativa i organa koje su normalno ingerencije matične države, u ovom slučaju Bosne i Hercegovine i kreira atmosferu podjele na “nas” i “njih”, sugerirajući da su Srbi ugnjetavani u Bosni i Hercegovini i pored toga što ustvari imaju povlašten položaj u državi u kojoj su njihovi dužnosnici i institucije, prema odlukama međunarodnih sudova i Ujedinjenih nacija, počinili surove zločine uključujući genocid.
Institucije države Bosne i Hercegovine moraju preduzeti sve mjere da se Bosna i Hercegovina zaštiti od novih naleta pošasti nacionalizma i šovinizma.
Intelektualne snage države moraju početi koordinirano razmišljati o državnom programu koji će se implementirati kroz politički rad stranaka koje žele dobro Bosni i Hercegovini i svim njenim građanima koji je smatraju svojom domovinom.
Ovo su teška vremena. Ne smijemo biti naivni u njima.
Foto: Klix.ba
Na vrh