Politika

Mirsad Hadžikadić – Pozivam HVIDRA-u da nam da konkretne odgovore

Poštovani predstavnici HVIDRA-e Mostar, vi koji ste uputili inicijativu za uspostavu Herceg Bosne i koji ste iskazali javnu podršku Draganu Čoviću, imam nekoliko pitanja za vas.

 

Dok ste proljevali svoju krv u ratu boreći se za vama poznate ciljeve i ideale, šta je radio Dragan Čović? Znamo da  je 1991. godine u mostarskom SOKO-lu servisirao JNA avione koji su napadali Vukovar i da je 1993. godine tjerao bošnjačke logoraše na prisilan rad.

 

Kako to da najveći dio vas, boračke populacije, živi na rubu egzistencije, dok Dragan Čović živi na rubu obale rijeke kojoj je promijenio tok?

 

Kako opravdavate činjenicu da Dragan Čović i HDZ čine koaliciju sa SDA, koja, po vašem mišljenju, uporno radi na štetu Hrvata?

 

Kako opravdavate činjenicu da su Dragan Čović i HDZ činili koaliciju sa Komšićevim DF-om, koji je najizravniji “krivac”, prema vašem sudu, za nemogućnost održavanja izbora?

 

Koja je realna razlika u životu i funkcionisanju bosanskohercegovačkih Hrvata sada, kada Dragan Čović nije član Predsjedništva BiH, u odnosu na prethodni mandatni period kada je on to bio?

 

Pozivam vas na konkretne odgovore, kakva su i pitanja. Imate priliku uvjeriti me, kao i cjelokupnu bosanskohercegovačku javnost, u ispravnost vaših ideja.

 

Izvolite.

Na vrh