Politika

Mirsad Hadžikadić: Milanoviću, nije ni Vaše maslo za Ramazana!

Zoran Milanović ne posustaje u novom naletu misli, čiji je tok teško pratiti racionalnom razumu. Milanović je Bakira Izetbegovića nazvao pakosnim, a Željka Komšića parazitom.

 

Istina je da Bakir Izetbegović, kao lider najveće bošnjačke stranke, godinama unazad konzumira najveću političku odgovornost, kako za bošnjačko političko biće, tako i za Bosnu i Hercegovinu ukupno.

 

Njegov rad i rad SDA obilježen je korupcijskim aferama, nepotizmom, uskostranačkim interesima, lošim kadroviranjem, neodgovornošću…

 

Bakir Izetbegović, uz Milorada Dodika, Dragana Čovića i njihove mentore, je jedan od najodgovornijih ljudi za lošu političku, društvenu i ekonomsku situaciju u Bosni i Hercegovini.

 

Međutim, kada Zoran Milanović, predsjednik susjedne Republike Hrvatske izjavi kako je u političkom i državničko-bilateralnom odnosu “Izetbegović pakostan, a Komšić parazitira”, to postaje nepodnošljivo.

 

Gospodine Milanoviću, ovo je neozbiljno i neodgovorno, čak i za Vas. Dopustite da mi u Bosni i Hercegovini rješavamo stvari sami, poštujte naš suverenitet i naše izabrane političke predstavnike, ma kakvi god oni bili.

 

A prepustite i Finskoj i Švedskoj da sami određuju svoju bezbjednosnu situaciju.

 

Uhvatite se Vi u koštac rješavanja nagomilanih problema u Republici Hrvatskoj.

 

“Nije ni Vaše maslo za Ramazana”.


Komentari

Na vrh