Politika

Mirsad Hadžikadić – Da na pravosuđe radi Dodik i Čović bi se družili u kazneno-popravnoj instituciji

Danas smo, na posebnoj sjednici NSRS, održanoj u folklornoj atmosferi, imali priliku slušati isprazne fraze, neistine i otrovne poruke.

 

Iako posljednjih mjeseci Sarajevo drži primat najzagađenijeg grada, danas je nebo iznad Banja Luke „pobjednik“.

 

Najnovija teza, koju je eksluzivno iznio danas Milorad Bosanac, glasi da u RS – u nikada nisu bile veće plate i da narod dobro živi.

 

Koji narod, pitam ga. „Narod“ okupljen oko porodice dotičnog i SNSD – a?

 

Ako misli na taj narod, onda je u pravu. A narod u RS – u, kao i u FBiH, živi na rubu egzistencije, akrobacijski razvlačeći plate ili penzije od prvog do prvog.

 

Drugim izjavama, kojima obezvrijeđuje državu Bosnu i Hercegovinu i njene institucije, ne želim niti pridavati pozornost.

 

Ali ću djelić pozornosti pokloniti posebnom gostu današnje „sjednice“, Draganu Čoviću, koji, onako besramno reče kako u Bosni i Hercegovini ne funkcioniše ni zakonodavna, ni izvršna, ni sudska vlast. Poseban akcent je stavio na sudsku vlast, te ponovio kako nam „pravosuđe ne radi“.

 

Gospodine Čoviću, da pravosuđe radi i da živimo u pravnoj državi, vi i vaš prijatelj biste se, umjesto u NSRS – u, danas družili u nekoj od kazneno – popravnih institucija.

 

Međutim, u „zatvor“ getoiziranog oblika, stavili su oni hrvatski i srpski narod, kojemu su uništili pluralizam i slobodu mišljenja, do tih razmjera, da gospodin Bosanac, bez problema, kaže kako “narod nikada bolje nije živio“.

 

Dok Čović, bez ikakvog otpora unutar hrvatskog političkog i društvenog bića, kaže: „Čuvajte Republiku Srpsku“, ne pitajući se gdje je nestalo 160000 Hrvata iz Republike Srpske.

 

A obojica imaju koalicionog partnera u Sarajevu.

 

„Sapienti sat“, ili – pametnom dosta. I previše.

 

Na vrh