Politika

Mirsad Čamdžić – Naša stranka: Provest ćemo volju građana i formirati vlast bez SDA

Povodom odbijanja Refika Lende da s kolegicom Lidijom Bradarom i kolegom Igorom Stojanovićem pregovara o izboru rukovodstva Federacije BiH, oglasio se Mirsad Čamdžić, potpredsjednik Naše stranke.

 

„Više nema nikakve sumnje da se SDA odlučila za provedbu pravnog nasilja u cilju zadržavanja svojih kadrova u federalnoj vlasti na čelu s višestruko kompromitiranim Fadilom Novalićem. Najistureniji SDA kadar za provođenje ovog antigrađanskog procesa je Refik Lendo.

 

Gospodin Lendo da bi odbranio neodbranjivo zloupotrebljava i vlastiti čin generala te časnu borbu Armije RBiH, želeći da kaže kako i ovog puta, svojim blokadama, brani Bosnu i Hercegovinu i Bošnjake. Ovog puta, na žalost, Lendo je stao u odbranu fotelja svojih nalogodavaca ne libeći se da u to ime napadne osnovne demokratske i političke slobode.

 

Građanke i građani, uključujući, naravno, i Bošnjake, na posljednjim izborima su većinski izabrali stranke koje su otvoreno, prije izbora rekle da vlast neće praviti sa SDA. Njihovu volju ćemo provesti i formirati vlast bez SDA i u tome nas gospodin Lendo niti bilo ko drugi neće spriječiti. Svi SDA-ovi pokušaji blokada ne samo što će biti razbijeni, nego će doći na naplatu na sljedećim izborima kad više neće moći ni doći u poziciju da bilo koga i bilo šta blokiraju.”

Na vrh