BiH

Mirnes Ajanović šokira i nudi rješenje Schmidtu: Prošao ustavni i zakonski rok! Uvedi vanredne izbore

Mirnes Ajanović: “Neka je SDA izgubila! Problem je što su došli gori, opasniji od SDA!”

Hadžifejzović: “Ma bježi tamo, Mirnese. Nakon 156 kombinacija za Schmidtovu odluku, dođeš ti sa 157. Vanredni izbori?” Ajanović: “Schmidt sjedne večeras i napravi samo jednu izmjenu, omogući provedbu vanrednih izbora u slučaju neformiranja vlasti (…).”

“To svakako mora biti u Izbornom zakonu. Je l’ treba da trpimo tri i po godine ove kakvi su?Izludit će nas.” Hadžifejzović: “Ti misliš da Schmidt treba donijeti odluku o vanrednim izborima?” Ajanović: “Samo napiše: ‘Prošli su ustavne rokove!'”

“(…) Prošli su zakonske rokove! Idu vanredni izbori!”

Ajanović: “Kada je direktor RAK-a napao FACE, podnio sam prijavu protiv njega, jer nije ovlašten za to! Htjeli su uvesti i obaveznu vakcinaciju, ali uspjeli smo pokrenuti revoluciju u cijelom svijetu! Većinu političara osuđujemo i tražimo procesuiranje, a ne podnose prijave! Nisu potpisali ni prijave za izborne prevare! To je politika: ja ću tebe kao napasti, a ti se nemoj buniti. Suština je da smo zadovoljili građane! Bakir već vidi posljedice i mora sve učiniti da zadrži vlast! Bojim se rata, sukoba, manipulacije! Bojim se da će montirati unutarbošnjački rat! Toliko su radikalni s njihovim botovima! Najgori smo kada idemo sa argumentima. Zbog toga je napao vašu novinarku! Ko zloupotrijebi javnu ispravu, minimalna kazna je tri mjeseca zatvora! Novalić je nakon presude povećao penzije, a nebitno je što je ljudima godinama oduzimao penzije! Branko Perić je napravio nešto što je bez presedana! To sudija ne smije raditi! Kako je Jelka Milićević mogla biti oslobođena?! Nije Tužilaštvo obavilo svoj dio posla! Perić ne smije stati na jednu stranu! Vasvija Vidović je kazala da je ovo bila politička odluka, ali optužba je podignuta kada je SDA bila na vlasti! KCUS je koristio ove respiratore. Tako kaže Sebija Izetbegović! Sud je zauzeo stav da su ti respiratori neupotrebljivi!”

 

 

Hadžifejzović: “Koliko je moguće da privremena mjera obustavi postupak oduzimanja diplome Sebije Izetbegović i da bude smijenjena s mjesta direktorice KCUS-a?”

Ajanović: “Većinom sudovi odbijaju te mjere ako se ne dokaže hitnost razloga. Sudu ta hitnost nije bila toliko bitna, ali mislim da se sud neće smjeti usuditi da djeluje mjerama osiguranja, jer će čekati da se postupak provede i da se dokazi izvedu. SDA je spremna na sve! Ponašaju se kao vladari Federacije, a ne Bosne! Trebalo nam je da SDA izgubi, da prestane vladavina jednog čovjeka! Problem je što su došli drugi koji su još gori! Oni gore koriste pravosudne sisteme nego SDA! Opasniji su nego SDA! Da SDA nema Bakira na čelu, da imaju nekog normalnog čovjeka i da nemaju dinastiju, bili bi mnogo sigurniji za nas u BiH. Bećirović je pobijedio, jer su glasali protiv Bakira! Schmidt može donijeti samo jednu odluku: nove izbore u FBiH! Četiri godine ćemo biti u zatvoru, kao i Fadil! Moramo imati institut vanrednih izbora! Odmah sada! Idemo u nove izbore; neka sve redefiniše! Idemo po novim pravilima! Imamo sve uslove za to! Šta će biti ako Dodik proglasi referendum? Treba nam visoki predstavnik! Dodik se hvali lobiranjem! Građani su krivi! Nisu više ni Bakir ni Dodik ni Čović ni SDA!”

Na vrh