Politika

Mirjana Marinković-Lepić podnijela ostavku na mjesto predsjedavajuće Predstavničkog doma Parlamenta FBiH

Kratkom porukom na društvenim mrežama danas se oglasila Mirjana Marinković – Lepić:
Poštovane i poštovani pratitelji, prijatelji, građani,
Danas sam podnijela ostavku na mjesto predsjedavajuće Predstavničkog doma Parlamenta FBiH. O tome sam obavijestila Kolegij Predstavničkog doma kao i javnost.
Razlozi za moju ostavku su privatne, zdravstvene prirode. Nisam u mogućnosti da se u punom kapacitetu posvetim pripremi i vođenju sjednica i ne želim da se to negativno odrazi na rad Predstavničkog doma. Ostajem zastupnica, ostajem članica Kluba Naše stranke, samim tim i većine. Imenovanje novog predsjedavajućeg očekujem što skorije. Ko će biti predložen na tu poziciju, odluku će donijeti stranke Trojke. Vjerujem da će predsjedavajući biti iz Naše stranke.
Nakon ovog saopštenja stigla je i reakcija iz Naše stranke…

Naša stranka: Hvala Mirjani Marinković Lepić na hrabrosti i etičnosti koju je pokazala na mjestu predsjedavajuće

Povodom ostavke Mirjane Marinković-Lepić, oglasila se Naša stranka:

“U potpunosti uvažavamo razloge zbog kojih je naša Mirjana Marinković-Lepić podnijela ostavku na mjesto predsjedavajuće Predstavničkog doma Parlamenta FBiH. Jako smo zadovoljni načinom na koji je vodila Predstavnički dom, njenim jednakim odnosom prema zastupnicima ma kojem klubu da su pripadali, hrabrošću, etičnošću, ali i činjenicom da je bila prva žena predsjedavajuća. Raduje nas da Marinković-Lepić nastavlja s radom kao zastupnica Naše stranke, te očekujemo od nje posvećenost i uspjeh koji je do sada u toj ulozi imala.

Što se tiče pozicije predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta FBiH Naša stranka će predložiti novog kandidata.”

Na vrh