Tuzlanski kanton

Ministrica Mijatović prisustvovala konferenciji „Pokreni nešto dobro u Bijeljini“

Ministrica za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona Ivana Mijatović i pomoćnica ministra za sport i mlade Lejla Elezović, prisustvovale su konferenciji pod nazivom „Pokreni nešto dobro u Bijeljini”.

Domaćin konferencije bili su Grad Bijeljina i Investicijska fondacija Impakt, a glavni cilj joj je promocija i podsticanje poduzetništva. Konferencija je rezultat dosadašnje saradnje Fondacije Impakt, koja je u prošloj godini doprinijela i razvoju poduzetničkih aktivnosti u Tuzlanskom kantonu.

Prisutnima su se obratili gradonačelnik Bijeljine, Ljubiša Petrović, izvršni direktor Impakta Senajid Đozo i ambasador Švicarske u Bosni i Hercegovini Daniel Hun.

Senajid Đozo istakao je da je Fondacija Impakt „inkubator poslovnih ideja i sveobuhvatan oblik podrške poduzetnicima, u obliku edukacije, mentorstva i promotivne podrške”.

Ministrica Mijatović i pomoćnica ministra Elezović imale su priliku pogledati proizvode i usluge 15 poduzetnika, koji su pokrenuli svoj biznis upravo zahvaljujući podršci Fondacije Impakt te razgovarati sa ambasadorom Hunom, koji je naveo da je potrebno konstantno stvarati dobre uslove u kojima će mladi moći realizovati svoje poslovne ideje.

 

Na vrh