Aktuelno

Ministrica Memić posjetila JU Dom penzionera Tuzla

Ministrica za rad, socijalnu politiku i povratak Tuzlanskog kantona Sandra Memić posjetila je JU Dom penzionera Tuzla čije je Ministarstvo nadležno za nadzor ove ustanove i finansira smještaj dio štićenika treće životne dobi ovoj ustanovi, koji su u stanju socijalne potrebe.

Na radnom sastanku sa direktorom i stručnim osobljem, razmijenjena su iskustva u dosadašnjoj saradnji, te razmatrano i analizirano trenutno stanje.

Ministrica Memićizrazila je značaj unaprjeđenja socijalnog položaja penzionera u društvu, s obzirom na strategiju za unaprjeđenje položaja penzionera koja je još uvijek u nacrtu na području TK.

Imajući u vidu izuzetno teško materijalno, zdravstveno i socijalno stanje ovog dijela društva, potrebne su promjene u korist penzionera, koje treba vršiti kroz predstojeću Reformu penzijskog sistema koja je sastavni dio Reformske agende na koju su se obavezali svi nivoi vlasti, rečeno je ovom prilikom.

Kao zaključak prezentirane su aktivnosti i planovi čiji će rezultat imati za cilj bolji i kvalitetniji pristup i njegu štićenika u ovoj ustanovi.

 

 


Komentari
Na vrh