Sport

Ministarstvo kulture sporta i mladih i RTV TK partneri u projektu za obnovu „Mejdana“

Produkcijom televizijskog spota koji će, u humanitarnoj misiji prikupljanja sredstava za obnovu SKPC „Mejdan“, okupiti značajne sportiste i sportske radnike, Radio televizija Tuzlanskog kantona (RTVTK) će pomoći obnovu ovog sportskog hrama Tuzle, Kantona ali i cijele Bosne i Hercegovine. Ova inicijativa, koja je, kao ideja, predložena tokom prošlosedmične posjete delegacije Tuzlanskog kantona SKPC „Mejdan“, danas je i zvanično dogovorena na sastanku ministra kulture, sporta i mladih TK Srđana Mićanovića, direktora JP RTV TK Kasima Softića i direktora SKPC „Mejdan“ Jasenka Elezovića.

Kako je danas rekao direktor Elezović, „Mejdan“ je već stupio u kontakt sa brojnim bivšim i aktivnim sportistima i sportskim radnicima i svi oni izrazili su i volju i spremnost da i na ovaj način, pozivom na obnovu Mejdana, daju svoj doprinos da Mejdan uskoro ponovno zasija svojim punim sjajem. „Uporedo s ovim, svu uposlenici Mejdana, svakodnevno i danonoćno rade na sanaciji nastale štete i prevenciji njenog daljeg širenja“, kazao je direktor Elezović.

„Svi kapaciteti Televizije uvijek su na raspolaganju za sve pozitivne projekte i projekte koji za cilj imaju opće dobro. To je naša politika i u tome se i ogleda pozadina našeg slogana „Najbliži vama“. Imajući u vidu situaciju koja je zadesila Mejdan, a znajući tačno kako to izgleda, obzirom da je i naša televizija i bivala poplavljena, ali i zahvaćena požarom, mi znamo koliko svaki oblik pružene pomoći znači u ovim momentima. S tim u vezi, sve ono što su naše mogućnosti stavit ćemo na raspolaganje, kako bi smo u Mejdanu u što skorije vrijeme svjedočili novim sportskim nadmetanjima“, riječi su direktora Televizije Kasima Softića.

Organizator i koordinator ovih aktivnosti bit će Ministarstvo kulture, sporta i mladih Tuzlanskog kantona.

„Ova aktivnost je sukus svega onoga što je resor Ministarstva kulture, sporta i mladih Tuzlanskog kantona. Osim toga što ćemo nastojati iznaći sredstva za finansijsku pomoć za obnovu Mejdana, nastojimo i na druge načine, od ideje, pa do njene realizacije, pružiti svaku moguću pomoć. Solidarnost, sinergija, zajedničko djelovanje, međusobno podržavanje i pružanje pomoći mora biti odlika i vodilja svih naših javnih preduzeća, bez obzira na to ko je osnivač“, zaključio je tokom današnjeg sastanka ministar Mićanović i dodao da će nakon izrade promotivni spotovi besplatno biti stavljeni na raspolaganje svim medijima koji budu htjeli da se uključe i emitovanjem spotova podrže ovu aktivnost.

Na vrh